Economia

El 2012 deixa 1.502 nous desocupats a l'Alcoià - Comtat

L'atur dóna un respir en desembre i ha estat valorat com un miratge estadístic

Alcoi i Ibi encapçalen la llista de nombre d'aturats a les dues comarques

A finals del darrer mes desembre el nombre d'aturats a les comarques de l'Alcoià-Comtat s'ha reduït en 91 persones deixant la xifra total en 18.441. En canvi, durant el mateix mes de l'any passat l'atur va augmentar en 223 treballadors. En xifres generals, 2012 es tanca amb 1.502 aturats més que en l'any anterior.

Encapçala la destrucció d'ocupació Alcoi, que al llarg de 2012 va vore com la llista s'incrementava en 814 persones fins aplegar a les 8.085. A continuació segueix Ibi amb 312 aturats més i un total de 3.438, seguida per Castalla amb 79 i 1.239 respectivament, Onil amb 64 i 1.000, Muro amb 51 i 1.058, Cocentaina amb 25 i 1.409 i Banyeres de Mariola amb 19 més al llarg de l'any i 620 en el total d'aturats.

Al desembre, l'atur ha baixat a Alcoi amb 110 desocupats menys, seguida de Cocentaina amb 83, Banyeres de Mariola amb 27 i Muro amb 17 menys. Altres poblacions com Ibi sofrixen un increment de 123 aturats degut a la finalització de la campanya del joguet, així com Onil, Castalla i Biar on els desocupats s'incrementen en 30, 7 i 6 més, respectivament.

Els sectors productius més afavorits per la davallada d'aturats són els Serveis amb 137 menys, Sense Ocupació anterior amb 33 i l'Agricultura amb 3 menys. Per contra, a la Indústria es perden 81 llocs de treball i a la Construcció sols 1.

Aquest desembre s'han realitzat un total de 1.598 contractes el que suposa 121 més que durant el mateix període l'any passat, destacant el sector Serveis amb un total de 1.125 contractes, és a dir, un 70'40%. En canvi, la Indústria sols que registra 298 noves contractacions que representen el 18'84%.

Per al sindicat UGT, autor de l'informe mensual, «la baixada en l'atur al desembre és conjuntural, ja que es deu al reforç de recursos humans que necessiten les empreses per la campanya nadalenca. És destacable el fet de que l'atur haja augmentat en 41 homes i haja baixat en 132 dones com a perfil característic de les contractacions de fi d'any. En canvi, la Indústria, motor econòmic tradicional de les comarques, és el que més ha puja degut en part a la finalització de la campanya del joguet a la Foia de Castalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar