Economia

maresme

Els treballadors de Gallostra es tanquen a la fàbrica

El centenar d'empleats es manifesta i talla l'N-II en protesta per les condicions que ofereix l'empresa que tanca

Reclamen 45 dies per any treballat i defensen que la firma de mitjons ha tancat el 2012 amb altes facturacions

Els treballadors de la tèxtil Gallostra de Pineda de Mar, que fa setmanes que va anunciar el seu tancament, han protagonitzat aquest matí una nova protesta multitudinària que els ha portat a tallar la carretera N-II. Els empleats, acompanyats de familiars i amics i amb nombroses pancartes, han passejat les seves reivindicacions pel centre del barri del Poblenou, on viuen bona part dels treballadors de l'empresa. La reivindicació dels empleats de Gallostra arriba en un moment de màxima tensió en les negociacions sobre les indemnitzacions que han de cobrar. Els empleats reclamen 45 dies per any treballat i la direcció de l'empresa manté que no hi ha diners per pagar-los. En aquest sentit, i en declaracions a Ràdio Pineda, el president del comitè d'empresa, José Carlos Gallarín culpa els propietaris de l'empresa d'una “gestió nefasta” i nega que no hi hagi diners per a les indemnitzacions. En aquest sentit els treballadors asseguren que la facturació de l'any passat va ser “molt elevada”.

Un cop ha finalitzat la manifestació, els treballadors han decidit anar més enllà i tancar-se a la fàbrica, ubicada en el polígon industrial Mas Roger, “de forma indefinida”. Gallarín ha explicat que “ens hi quedarem fins que hi hagi una solució o fins que vinguin els Mossos i ens facin fora”. En el tancament està previst que hi prenguin part tots els treballadors, però amb una certa flexibilitat. La mesura de pressió significa l'últim recurs d'una plantilla que set mesos que no cobra el salari i que no pot accedir al subsidi d'atur perquè a dia d'avui encara no s'ha resolt el tancament de l'empresa. La situació s'agreuja encara més quan es comprova que la majoria de treballadors fa entre deu i vint anys que és a l'empresa i que hi ha nombrosos matrimonis.

A banda del tancament indefinit a la fàbrica, els empleats de Gallostra ratifiquen la seva intenció de fer una nova concentració el proper divendres, aquest cop pel centre del municipi veí de Calella, d'on també són originaris una bona part de la plantilla.

Gallostra, amb més de 150 anys d'història, és la propietària de la coneguda marca Pocholo i des de feina anys era subministrador, entre d'altres, del FC Barcelona.

LA XIFRA

125
treballadors
són els que es queden al carrer arrel del tancament de l'empresa tèxtil Gallostra de Pineda de Mar

LA XIFRA

8
mesos
són els que els empleats de la firma propietària de la marxa de mitjons Pocholo fa que no cobren


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona