Economia

Empresa

Càrniques Juià construeix un nou magatzem frigorífic

El grup també amplia l'escorxador de la Garrotxa i inverteix 16,5 milions

Va tancar el 2012 amb una facturació propera als 500 milions i es fixa com a objectiu entrar a la Xina i Austràlia

Càrniques Juià ha invertit més de 16,5 milions d'euros en un nou magatzem frigorífic, situat a la seu central del grup, i a ampliar les instal·lacions de l'escorxador de la Garrotxa. El nou magatzem estarà acabat el maig, i s'hi podran guardar deu milions de quilos de carn de porc. El grup carni gironí va vorejar els 500 milions d'euros de facturació el 2012 i aquest any s'ha proposat aconseguir l'homologació per vendre directament a la Xina, a més d'estendre's a llocs com Austràlia o Nova Zelanda.

Càrniques Juià, creada ara fa 27 anys, processa cada dia 11.000 canals de porc des dels dos centres de Juià i Celrà. De tota aquesta producció, un 80% es distribueix als mercats exteriors. Majoritàriament, es tracta de carn refrigerada o congelada, que pot aguantar fins a un mes, i que s'envia amb camions al continent, o bé a través de contenidors, via marítima, a destins tan llunyans com el Japó o Corea. I per mantenir aquesta empenta, ara Càrniques Juià ha fet una inversió de més de 16,5 milions d'euros per ampliar les instal·lacions i adaptar-se a les necessitats dels mercats exteriors.

D'entrada, el grup carni està construint una nova nau de 5.000 metres quadrats als terrenys on té la seu central. Suposarà una inversió de 6,5 milions i la nau estarà enllestida el maig. Serà un nou magatzem frigorífic, on s'hi podran guardar fins a deu milions de quilos de carn de porc.

A l'escorxador de la Garrotxa (del qual és propietari en un 70%), hi ha invertit deu milions en un nou túnel per refredar els canals de porc que tindrà capacitat per processar dos mil animals cada hora i abaixar-los la temperatura dels 38ºC fins als 7ºC (que és l'adequada per poder-los desfer). I a més, també s'ha construït una nova càmera d'estabilització, que mantindrà els porcs a una temperatura constant d'entre 0ªC i 2ºC. Aquí, s'hi podran mantenir fins a cinc mil animals refrigerats. Aquestes millores, segons es concreta des de l'empresa, responen a un clar objectiu: aconseguir l'homologació per poder vendre directament a la Xina. L'empresa també preveu entrar a Austràlia i Nova Zelanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona