«Com el Vallès no hi ha res»

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona promouen el Pla de desenvolupament turístic

La Ruta del Modernisme o de les esglésies romàniques, la difusió del Parc Natural del Montseny, destacant la declaració com a Reserva de la Biosfera, les denominacions d'origen compartides amb el Maresme de la mongeta de ganxet i del vi d'Alella o el reclam de dues viles termals reconegudes com Caldes de Montbui i la Garriga. Aquests són alguns aspectes que, juntament amb dos focus d'atracció internacionals com són el Circuit de Catalunya o el centre comercial Outlet de La Roca Village, volen ser potenciats en el Pla de desenvolupament Turístic del Vallès Oriental, que acaba de ser presentat pel Consorci de Turisme del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona. En total, el pla s'estructura en nou programes que engloben un total de 150 accions a desenvolupar en els propers quatre anys per a la creació d'un nou model de desenvolupament turístic. Segons el Consorci de Turisme del Vallès Oriental, entre aquestes accions hi ha «la incorporació de criteris de sostenibilitat en el desenvolupament turístic; la creació d'una carta del paisatge, la identificació i la posada en valor de diferents microdestinacions; el foment dels diferents recursos; la potenciació del turisme de reunions i la creació d'un producte entorn els recursos de golf existents», entre d'altres.

Per a l'elaboració del pla s'han fet entrevistes a representants de diferents nivells i activitats relacionats amb el turisme.

El distintiu de qualitat SICTED

Un total de 32 empreses i serveis del Vallès Oriental compten amb el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED). La comarca compta amb dues destinacions turístiques que participen en aquest programa de la Secretaria d'Estat del Turisme, Caldes de Montbui i la Ruta Modernista. L'objectiu general del projecte SICTED és desenvolupar un model de gestió integral de la qualitat de la destinació, per aconseguir una gestió contínua i conjunta de la qualitat en qualsevol destinació turística estatal. Les empreses i serveis del Vallès Oriental amb el distintiu són: el servei de guies Antequem; les cases rurals de Les Oliveres i Cal Pinyater; els comerços Malalts del Vi, Can Perris, Joieria March sp; Joieria Dorni, Pastes Sanmartí, Farmàcia Codina, Òptica Tibau, Embotits Pedragosa, Cicle Vital i Joieria Pius; casa de colònies La Traüna; Museu Arxiu Tomàs Balvey; Hotel Augusta, Hotel Granollers, Termes La Garriga i Hotel Molí de la Torre; agència de viatges Ramasan; restaurant La Gran Olla, La Piranya, la Calma Cultura i Lleure, Trànsit i la Bota de Caldes; l'espai natural de Sant Miquel del Fai; transport turístic La Diligència; oficina de turisme Thermàlia; l'oficina de Turisme de Caldes de Montbui, l'empresa d'activitats esportives i oci, Terra Diversions Bike Tours i Stop-Stress BCN i el càmping Pasqualet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona