Economia

laboral

El comitè de Noge reclama solucions al conseller Puig

Una empresa de Serinyà, Sartruck, també s'interessa per la carrossera d'Arbúcies

Els treballadors no cobren

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'ha compromès a intentar accelerar el procés perquè els treballadors de Noge puguin cobrar els salaris endarrerits i que el comitè rebi informació d'una nova empresa, Sartruck, que s'ha interessat per la carrossera d'Arbúcies. Això és el que va explicar ahir el president del comitè d'empresa de Noge, Jordi Calí, qui, juntament amb altres membres del comitè d'empresa i representants de la federació d'Indústria de CCOO i de l'Ajuntament d'Arbúcies, es va reunir ahir al migdia amb el conseller per reclamar-li solucions.

Reunits al Parlament, els treballadors van expressar el seu malestar perquè, tot just dimecres al vespre, se'ls havia comunicat que no cobrarien les nòmines endarrerides de gener. A més, també tenen pendents les de febrer i, de moment, tampoc cobren l'atur perquè el jutge encara no s'ha pronunciat. Calí creu que l'anunci que no cobrarien és fruit d'una estratègia de l'empresa per pressionar els treballadors perquè acceptin l'ERO d'extinció, que va ser rebutjat durant les negociacions, per poder cobrar automàticament de l'atur. Per això, Calí va explicar que el comitè ha de debatre ara fer un altre tipus de mobilització a banda de les concentracions que ja ha fet davant l'Ajuntament d'Arbúcies. “Ens volen desactivar i nosaltres ens mobilitzarem encara més”, va afegir Calí.

LA XIFRA

74
treballadors
dels 93 hi havia a Noge encara no han cobrat les nòmines de gener i febrer.

Les sospites del comitè sobre Sartruck

El comitè de Noge desconfia de l'interès de Sartruck per la carrossera. En primer lloc, perquè l'empresa de Serinyà no ha contactat amb ells per explicar-los quin pla tenen. En segon lloc, perquè, segons afirmen des del comitè, Sartruck confia en el propietari de Noge per tirar endavant la seva proposta, fet que els fa sospitar que es tracti d'una maniobra per recuperar l'empresa neta de deutes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu