Els celleristes de la Conca confien a rebre ajuts per ampliar el viver

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va visitar ahir el viver de celleristes de Barberà de la Conca. La iniciativa, pionera a Catalunya, es va engegar fa dos anys, i ara s'iniciarà la tercera campanya. Hi treballen sis viveristes i cadascun produeix unes 5.000 ampolles per temporada. Malgrat reconèixer que els números no són positius, els emprenedors estan satisfets i ja esperen que s'executi una ampliació de l'espai, de cara al 2010. Els fons Leader van ajudar a finançar la posada en marxa del projecte, i ara es confia en la pròxima convocatòria. El grup de l'Alt Camp, la Conca i l'Anoia té una dotació pressupostària de 9 milions d'euros.

De fet, el motiu de la visita del conseller a la Conca va ser la signatura del conveni entre el departament i els tretze grups d'acció local, per a l'aplicació de la metodologia Leader 2009-2015. Llena va destacar que, dels 106 milions d'euros de pressupost, el DAR hi aporta el 70%, quan abans el percentatge de contribució del govern català havia estat del 9%. En aquest sentit, Llena va remarcar l'«esforç» del govern per «suplir» la rebaixa dels fons europeus.

Segons el conseller, aquesta metodologia generarà 400 milions d'inversió i la consolidació de més de 2.500 llocs de treball directes a Catalunya. Un dels nous objectius és endegar projectes capaços de dinamitzar l'activitat econòmica dels territoris Leader a través de la cooperació. Atès que el viver vinícola de Barberà ha estat impulsat des del sector públic i privat, el conseller el va qualificar de projecte «típic» de Leader, que «resumeix l'esperit» de la metodologia.

El projecte del viver va néixer per dinamitzar els vins de la comarca. El cost global era d'1,2 milions d'euros, però només s'hi han invertit 350.000 euros. Dels sis viveristes que s'hi van establir, un d'ells deixarà les instal·lacions per muntar el seu propi celler, però darrere ja hi ha una llista d'interessats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci