Economia

Obres a casa

L'any 2012 vam fer obres per aïllar una part del nostre habitatge habitual, en part gràcies a una ajuda del mateix Estat. L'import de les obres es pot deduir? La subvenció rebuda s'ha de declarar?

L'any 2012 vam fer obres per aïllar una part del nostre habitatge habitual, en part gràcies a una ajuda del mateix Estat. L'import de les obres es pot deduir? La subvenció rebuda s'ha de declarar?


Pel que fa a la primera pregunta, les obres podran donar lloc a la deducció per obres de millora sempre que aquestes tinguin com a objectiu l'eficiència energètica, la higiene, la salut, la protecció del medi ambient, la utilització d'energies renovables, l'accessibilitat, la seguretat o l'estanquitat de l'habitatge. La base màxima que dóna dret a la deducció és de 20.000 euros per habitatge al tipus del 20%, i és necessari que les quantitats satisfetes no hagin estat pagades en efectiu.

Pel que fa a la segona qüestió, les subvencions rebudes s'hauran de declarar com un guany patrimonial, ja que representen una variació del valor del patrimoni a causa d'una alteració en la seva composició. Aquest guany formarà part de la base general de l'impost pel fet de no estar lligat a una transmissió prèvia d'un element patrimonial.

Cal tenir present que, si es compleixen els requisits per a la pràctica de la deducció per obres de millora, l'import de la subvenció formarà part de la base de la deducció.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa