Economia

habitatge

Aturen un desnonament a Hostalric

A Figueres, la PAPH aconsegueix la dació en pagament d'un habitatge

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'Arbúcies i la Selva Interior, amb la col·laboració del regidor d'ICV, Francisco Martínez, i l'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, ha aconseguit aturar el desnonament d'un veí d'Hostalric previst per aquest divendres. La PAH va personar-se als jutjats de Santa Coloma de Farners, demanant la nul·litat de les actuacions d'acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la UE. “L'acció, feta, d'una banda, per la plataforma i, per l'altra, per l'Ajuntament, ha aconseguit aturar el desnonament i que La Caixa estigui negociant amb l'afectat el lloguer social”, afirma la PAH en un comunicat, en què, a més, en un escrit dirigit al regidor i a l'alcalde, la PAH manifesta el seu agraïment i fa constar “que la política i els polítics, quan saben estar al costat dels ciutadans, són un element imprescindible per a la justícia i el benestar de la població”.

La PAH d'Arbúcies i la Selva ha constatat que aquesta és una primera victòria “però encara queden molts temes per resoldre”. La PAH d'Arbúcies ha anat acollint afectats de poblacions com ara Hostalric, Sant Hilari Sacalm, Riells i Massanes i fa una crida a tots els alcaldes d'aquests municipis a seguir l'exemple d'Hostalric.

Dació a Figueres

D'altra banda, ahir la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de Figueres (PAPH) va celebrar haver aconseguit la dació en pagament d'un habitatge. Segons van explicar des de d'aquesta plataforma, després de dos anys tramitant-ho, finalment ahir es va signar la dació en pagament amb el BBVA. El deute pendent era d'uns 200.000 euros i hi havia prevista la subhasta el mes que ve. Així mateix, des de la PAPH van destacar que el BBVA també s'havia compromès a fer-se càrrec del deute de la comunitat i de l'IBI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.