Economia

Mobilitat geogràfica

El meu fill treballa a fora sovint, a més de 200 quilòmetres del seu domicili habitual però dins de Catalunya. Sobre la mobilitat geogràfica, què es pot desgravar?

El meu fill treballa a fora sovint, a més de 200 quilòmetres del seu domicili habitual però dins de Catalunya. Sobre la mobilitat geogràfica, què es pot desgravar? L'any passat el van “obligar ” a fer-se autònom només el mes de desembre. Com es reflecteix tot això en la declaració de la renda? I, a més, va treballar en una altra empresa (total dues empreses: una al règim general i l'altra com a autònom) i també va cobrar de l'atur.

Pel que fa a la mobilitat geogràfica, no hi ha cap possibilitat de desgravar res. Si treballa per compte d'un altre, les assignacions per despeses de desplaçament o dietes de manutenció i estança que rebi estan exemptes fins a una certa quantia.

Si durant el mes de desembre es va donar d'alta d'una activitat per compte propi, per la qual va haver de cotitzar per règim especial de treballadors autònoms, els ingressos derivats d'aquesta activitat com les despeses necessàries pel seu exercici s'han de declarar a la pàgina 5 o 6 de la declaració en funció del règim d'estimació del beneficis (estimació directa o estimació objectiva).

En qualsevol cas, està obligat a fer la declaració de renda pel fet d'exercir una activitat econòmica per compte propi.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu, i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS