Denuncien que l'Ajuntament de Santa Susanna va fer reparcel·lar un terreny sense sòl comercial assignat

El consistori deriva la responsabilitat a la Generalitat perquè limita l'ús del sector

Els representants de la societat diuen que se senten enganyats i agreujats davant els propietaris que disposen de sòl hoteler, perquè ells sí que poden aixecar quan vulguin els seus establiments. «L'informe que el Departament de Comerç, Consum i Turisme va emetre, tant en el procés de modificació puntual del pla general que va transformar aquest sòl de no urbanitzable a urbanitzable com en el procés de tramitació del pla parcial, ja advertia d'aquesta falta de sòl comercial en aquest àmbit urbanístic», assenyalen. Tot i això, diuen, la urbanització i el repartiment dels costos no es van aturar. La societat Sic Trans GM reclama que s'anul·li el projecte de reparcel·lació del Torrentó de Can Gelat «i que s'obligui l'Ajuntament de Santa Susanna a formular un nou procés de repartiment».

L'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), manté que el sostre comercial dels terrenys del Torrentó de Can Gelat existeix, però que queda restringit a un nombre molt limitat d'usos. «La normativa catalana posa fre a la diversificació perquè només permet establiments dedicats a mobles i automoció o serveis com ara agències de viatges, perruqueries o tintoreries, i alhora també restringeix les seves dimensions», apunta.

En tot cas, Monreal argumenta que l'ús comercial «sense les limitacions actuals» ha estat el cavall de batalla del consistori des que es va aplicar l'actual pla territorial sectorial d'equipaments comercials (PTSEC). «Aquest pla no ha estat sensible a la realitat econòmica del municipi, eminentment lligada al sector turístic, del qual l'activitat comercial és indestriable», assenyala, i hi afegeix que el consistori «confia que la nova regulació que s'estableixi a partir d'aquest any s'adeqüi a la normativa europea, que exigeix un tractament del comerç molt més liberalitzador».

Josep Monreal comenta que respecta la decisió de la societat denunciant, però recorda que «la voluntat del consistori ha estat des del primer moment la defensa de la zona comercial al Torrentó de Can Gelat, un aspecte fonamental com a complement indispensable per al sector turístic i hoteler». En aquest mateix sentit, el govern local de CiU reclama també a la Generalitat que reconegui com a trama urbana consolidada l'activitat comercial que es desenvolupa en un dels marges de l'N-II, i no tan sols la del centre del poble, fet que possibilitaria adequar a la normativa i ampliar els serveis de l'edifici comercial Santa Susanna II, inaugurat a finals de l'any 2006 i que encara funciona amb alguns dels establiments sense llicència d'activitats perquè no s'adeqüen als criteris del PTSEC 2004-2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona