Economia

HABITATGE

La PAH talla l'N-II perquè no els desnonin del bloc de Salt

Van fer talls intermitents a Fornells, aprofitant la visita de la ministra Anna Pastor, per explicar als conductors les peticions

Davant del Palau de Justícia de Girona van fer una ‘performance'

La Xarxa de Lluita pels Drets Socials (XDS), que agrupa una vintena d'entitats socials de la ciutat de Girona, ha decidit sumar forces amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona per evitar el desallotjament del bloc de Salt de l'Obra Social de la PAH. Per això ahir les dues entitats van muntar una intensa jornada reivindicativa, a Girona, davant mateix del Palau de Justícia i poc després fent talls intermitents a l'N-II, coincidint amb la visita de la ministra Ana Pastor a les comarques gironines, per explicar als conductors les reivindicacions de la plataforma.

Davant del Palau de Justícia es van trobar per reclamar que es tiri enrere la decisió judicial de desallotjar el bloc de pisos alliberat a Salt. Van fer una performance, en la qual van simular trencar les cadenes “amb què la societat oprimeix els dèbils”, tot cantant L'Estaca, de Lluís Llach. Sebastià Parra, de la XDS, va llegir un manifest que al final de l'acte els representants de les associacions van registrar al Palau de Justícia.

En el manifest, les associacions exigeixen a la justícia que surti dels despatxos i “baixi al carrer” per conèixer la realitat que viuen centenars de famílies a Catalunya que no tenen garantit un dret bàsic com és l'accés a un habitatge digne. Per això la XDS ha reclamat a l'Audiència de Girona que faci marxa enrere i no executi el desnonament.

En el manifest es recorda que el bloc alliberat per la PAH pertany a la Sareb, i que aquests habitatges “feia més de dos anys que estaven tancats i es deterioraven, sense perspectives de ser habitats”. “Els bancs rescatats segueixen expulsant moltes famílies de casa seva, segueixen obtenint beneficis especulatius del mercat de l'habitatge i segueixen emparats pels poders d'un estat antisocial i corrupte de dalt a baix”, diu. Asseguren també que lluitaran per poder fer possible un canvi que “escombri tanta infàmia en el camí d'un nou país més just i solidari”. “Ni a les ciutats de Girona i Salt ni arreu hauríem de permetre tantes famílies al carrer, tant jovent sense futur, tanta mainada sense present”, es diu.

Posteriorment a l'acte del Palau de Justícia, els concentrats es van desplaçar a l'N-II al seu pas per Fornells de la Selva. Aquesta acció es va fer per coincidir amb la visita de la ministra de Foment, Ana Pastor, que ahir va inaugurar l'enllaç que connecta l'autopista AP-7 amb l'A-2 a Fornells. Segons publica l'ACN, aquesta acció va consistir a fer talls intermitents a la via per explicar als conductor que hi passaven les reivindicacions de la PAH i de la resta d'entitats socials.

Marta Afuera, representant de la PAH a Girona, va denunciar que la ministra de Foment s'hagi desplaçat a Girona per inaugurar “un simple enllaç de l'autopista” quan l'estat de la N-II en el seu conjunt és “una vergonya”. Afuera va criticar que mentre moltes famílies corren risc de ser desnonades, Pastor s'hagi acostat a les comarques gironines per “fer-se la foto” i no per buscar solucions als problemes reals de la gent. També va dir que a qui s'hauria de desnonar és al poder del PP “per corrupte i tòxic” i per posar en perill el bon funcionament de la societat, i no a les famílies que per culpa dels excessos de la classe dirigent no poden accedir a un habitatge digne.

LA FRASE

La justícia ha de sortir dels despatxos per conèixer la realitat de centenars de famílies a Catalunya
SEBASTIÀ PARRA
REPRESENTANT DE LA XARXA DE LLUITA PELS DRETS SOCIALS

LA FRASE

Hem d'esmerçar totes les nostres energies per tal que el desnonament no es porti a terme
SEBASTIÀ PARRA
REPRESENTANT DE LA XARXA DE LLUITA PELS DRETS SOCIALS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.