Economia

Turisme

Els bandolers es promocionen

Sant Hilari, Arbúcies i tres municipis més es promouen sota la marca Boscos de Bruixes i Bandolers, que es va presentar ahir a Girona

Alcaldes de municipis del Montseny i bandolers de la zona van compartir ahir esmorzar en un acte a Girona per promocionar els encants turístics d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra, sota el passat comú del bandolerisme i la bruixeria. Ara fa tres anys es va començar a desenvolupar el pla de competitivitat Boscos de Bruixes i Bandolers. Durant aquests anys, en gran mesura amb l'impuls de la Generalitat i Turespaña, s'ha fet una inversió d'1,5 milions per endegar projectes que serveixin per promoure turísticament una zona que té molt de potencial. A partir d'ara seran els municipis implicats que s'encarregaran de planejar noves actuacions per promoure el territori. De moment ja s'han constituït com a associació –ahir van fer la primera reunió– i la intenció és mancomunar serveis i fer accions de promoció conjunta tant al país com a l'estranger, segons va explicar ahir el gerent de l'associació, Pol Fages. Un repte de futur és ara implicar el sector privat en el projecte.

A la presentació no hi podien faltar els bandolers, que encapçalats per Joan Sala, el mític Serrallonga, van requerir que els alcaldes dels pobles fessin un pas endavant d'entre els assistents. La veritat és que va caldre alguna empenta, però el més sorprenent és que quan van tenir els cinc alcaldes reunits, els bandolers –de la companyia Bandolers d'en Montserrat Poch– van treure el seu costat amable i van convidar-los a esmorzar a canvi que parlin bé d'ells. El tracte, evidentment, es va segellar ben ràpidament.

Els municipis de l'associació tenen ja enllestida tota la senyalització dels itineraris turístics del pla. En total, 115 quilòmetres de ruta en setze itineraris diferents. A més, també s'ha estrenat un nou lloc web (bruixesibandolers.com) on s'aniran penjant les activitats. La pròxima cita és la festa Torna en Serrallonga!, a Sant Hilari Sacalm, el 28 i 29 d'aquest mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona