Economia

Castellnou de Seana (Pla d'Urgell)

Compartir capellà i oficina bancària

L'única oficina que queda al poble va obrir fa més de cinquanta anys i ara podria tancar

Fa més de cinquanta anys que funciona l'oficina de Castellnou de Seana, però el seu nom va aparèixer dins la llista de possibles sucursals que es tancaran de Catalunya Caixa. Els veïns encara no llencen la tovallola perquè des de l'oficina els han dit que no és segur que tanqui perquè, al cap i a la fi, tot dependrà de la decisió que prengui l'entitat que compri la caixa. “La veritat és que ens posaran en un problema, si tanquen, perquè en aquest poble hi viu molta gent gran que tindria problemes per desplaçar-se a altres pobles per tenir diners”, explica la Montse Torrent, propietària de Cal Minguet, una de les botigues d'aquest poble de poc més de 700 habitants. “Els comerços ens podem organitzar, per tal d'anar a buscar canvi a l'inici de la jornada a Mollerussa o a Ivars, però no sé com s'ho farà la gent gran”, explica.

Segons l'Idescat, dels 766 habitants del poble, 189 tenen més de 65 anys. Gairebé el 25% de la població. Això converteix Castellnou de Seana en un dels municipis amb la població més envellida de la demarcació de Lleida. L'oficina ha estat objecte de campanyes anteriors en defensa de la seva funció social. “Quan van retallar els horaris hi va haver molt soroll, al cafè no es parlava d'altra cosa. Espero que l'Ajuntament s'hi posi i faci pressió per evitar-ho”, explica la Montse, del Cafè Modern, un dels punts de reunió social del poble. Els horaris de l'oficina van passar de ser de 8 a 3 de dilluns a divendres a només tres dies a la setmana d'11 a 2. “Als pobles petits ens ho van retallant tot, hem de compartir amb altres pobles les hores del metge, del capellà i de la caixa, i ara potser fins i tot en la trauran”, ironitza la Montse. L'Antonio, que també és client de l'oficina, assenteix des de la barra: “Anem cap enrere”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA