Economia

EMPRESES

El conseller Puig reitera que la crisi ja ha tocat fons

Assegura que comença a poc a poc la recuperació i demana a la societat que faci un canvi de mentalitat i confiï que el pitjor ja ha passat

Alerta que després de la crisi tot serà diferent

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va reiterar ahir que l'economia catalana ha tocat fons i que “tot sembla indicar que podríem estar a l'inici d'un canvi de cicle i de tendència” malgrat que el ciutadà del carrer “encara no ho noti”. Per Puig, la recuperació dels “efectes devastadors” d'aquesta crisi “duríssima” han d'anar acompanyats d'una “recuperació de confiança” i va demanar a la societat que faci un canvi de mentalitat i confiï que el pitjor de la crisi ja ha passat. “La recuperació no només inclou la indústria o el turisme, també cal recuperar la confiança”, va assegurar el conseller, que va explicar que la situació de recuperació “no farà un tomb fins que la societat també cregui que el context econòmic comença a capgirar-se”. El conseller va puntualitzar que en aquests moments no es tracta de parlar de “brots verds”, però en canvi va dir: “Ja veiem la llum al final del túnel i no es tracta d'un tren que ve contra direcció.” Va alertar, però, que un cop se superi la situació de crisi “tot serà molt diferent i malauradament ens trobarem amb la necessitat d'assumir sacrificis col·lectius”. “Segur que ens en sortirem”, va dir.

Puig va reivindicar el paper de l'emprenedor en les empreses catalanes i va fer una defensa de la indústria perquè sense la indústria, segons va afirmar, el país no podrà oferir oportunitats, llocs de treball, qualitat de vida i benestar a tothom. “La indústria ha de ser una obsessió i una prioritat”, va manifestar.

En aquest sentit es va pronunciar el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, que va assegurar: “A la Cambra tenim el convenciment que cal fer més esforços per impulsar l'economia productiva i és necessari que el teixit econòmic afavoreixi les empreses per generar ocupació.”

El conseller Felip Puig va presidir ahir l'acte d'entrega de distincions als Establiments Antics 2013, que des de fa 34 anys organitza la Cambra de Comerç de Girona. En aquesta edició s'ha guardonat deu empreses o comerços que han acreditat, mitjançant documentació o fotografies, que tenen més de cinquanta anys.

Els guardonats d'aquest any han estat: Finques J. Company, una immobiliària nascuda a Llançà ara fa cinquanta anys amb seus a Girona, Figueres i Roses; Comercial Marbill, una firma d'articles de pell i moda que es va crear a Lloret el 1963; Perruqueria Fina, que també va néixer ara fa cinquanta anys i que té la seu a Blanes; l'Hostal la Granota, que ha passat de ser una antiga parada de diligències a un reconegut hostal de cuina catalana, i la Cooperativa Garriguella, integrada per 63 socis i que es va fundar el 1963.

Ja amb 73 anys d'història, la Cambra de Comerç va distingir l'empresa Mobles Joan Prat, una factoria de fabricació de mobles sorgida “d'un metòdic ebenista artesà” i que té la seu a Joanetes. Can Dorca és un altre dels establiments guardonats. Es tracta d'una botiga, bar i fàbrica d'embotits de la Vall de Bianya que té 78 anys d'història. Ascensors Serra, d'Olot, amb 90 anys d'antiguitat, és una empresa olotina que ha fet dels ascensors el motor del seu negoci. L'empresa Capdevila Germans es va crear ara fa cent anys i ha “passat de ser un obrador d'una carnisseria a ser una moderna empresa d'embotits”. I finalment l'Hotel Prat, de Ribes de Freser, és el mes d'antic dels establiments distingits aquest any, amb 103 anys d'antiguitat.

LA XIFRA

10
distincions
a establiments antics gironins es van entregar ahir. L'acte l'organitza la Cambra de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia