Empreses

Cuinats Jotri es trasllada a Juià per guanyar més espai

L'empresa gironina de menjar cuinat fresc ha començat a distribuir els seus plats a les comarques tarragonines des del nou local, de 2.200 metres quadrats

A la firma vetllem sobretot per la qualitat del producte i el servei

Els canelons i els cargols a la llauna encapçalen el rànquing de productes més venuts de Cuinats Jotri, una empresa familiar especialitzada en l'elaboració de plats cuinats frescos, destinats a carnisseries, rostisseries i restauració.

Tot i que l'any de fundació de Cuinats Jotri és el 2001, l'experiència en el sector es remunta a una trentena d'anys enrere, quan els canelons de la carnisseria Carns Jotri, de Josep Soler, ja eren un reclam al seu entorn. Amb una distribució primordialment arreu de les comarques gironines, seguides pel territori barceloní -on van arribar fa uns set anys-, Cuinats Jotri ha començat fa un mes i mig a distribuir els seus plats a les comarques tarragonines. I a més, els seus cargols i canelons, entre altres dels seus plats, són, des de fa un parell d'anys,a les cartes de molts restaurants catalans.

És en aquest darrer sector, en el de la restauració, on els últims temps l'empresa està detectant un creixement més elevat.

Un miler de clients

Cuinats Jotri té un miler de clients, cosa que, normalment, significa entre 20.000 i 25.000 racions setmanals. Per exemple, utilitza aproximadament fins a quinze tones de cargols a l'any per poder elaborar, només, els famosos cargols a la llauna.

Des del 25 de novembre passat, Cuinats Jotri se centra a ubicar-se a les noves instal·lacions. Amb un total de 2.200 metres quadrats, l'empresa, que abans tenia la seu a Salt, reuneix en el nou espai des de la cuina, les oficines, el departament d'R+D, l'empaquetatge i la distribució, que fa de manera directa amb les seves furgonetes. A les comarques gironines i barcelonines, el trasllat dels plats cuinats frescos és pràcticament diari.

Aquests dies Cuinats Jotri treballa a fons per la carta de Nadal: els canelons, els rostits, les croquetes, la lasanya, els calamars farcits, l'ànec amb peres i el pollastre amb escamarlans que elabora aquests dies de celebracions. La producció es du a terme sempre sota comanda per poder garantir la qualitat i les dates de caducitat.

Cuinats Jotri és una empresa totalment familiar en la qual conviuen dues generacions. Mentre que Josep Soler i la filla es dediquen més a les tasques de direcció, la seva dona i el fill són la cuina, i una cosina i un cosí són cap de vendes i cap de distribució, respectivament.

Producte de temporada.

La idea de Cuinats Jotri és, a la llarga, especialitzar-se en el producte de temporada per tenir una rotació més forta. Així, per exemple, a la seva carta actual, d'una cinquantena de plats, la majoria –una trentena– es poden trobar durant tot l'any, uns set o vuit són per a l'estiu o l'hivern i uns quatre o cinc són de temporada; per exemple, quan és temporada de bolets, volen potenciar aquest producte.

“Sobretot vetllem per la qualitat del producte i el servei”, insisteix Josep Soler. Si es pot, Cuinats Jotri prioritza el producte de proximitat, fent una aposta per la matèria primera procedent de les comarques gironines.

Pel que fa als formats, l'empresa presenta tres tipus de formats: racions per a una persona, racions per a dues persones i racions per a sis persones. “Són plats que es poden consumir entre quinze i vint dies després d'haver sortit d'aquí i que es caracteritzen també perquè no porten additius que s'afegeixin a l'obrador”, explica el gerent d'aquesta empresa, Josep Soler, que va començar sent carnisser a Girona i que de mica en mica, en vista de la creixent demanda dels seus plats cuinats, va decidir reenfocar el negoci cap a aquest sector de plats cuinats.

FACTURACIÓ

2 M€

TREBALLADORS

32

ANY DE FUNDACIÓ

2001

Tot i que l'any de fundació de Cuinats Jotri és l'any 2001, l'empresa té els orígens trenta anys enrere, en una carnisseria a la ciutat de Girona.

Una cinquantena de plats

La carta de Cuinats Jotri disposa actualment d'una cinquantena de plats, entre els quals els més reconeguts són, a banda dels canelons i els cargols, les croquetes, la lasanya, la fideuà i, més darrerament, el brou.

També hi ha plats tradicionals com per exemple vedella amb bolets, peus de porc amb salsa, el preparat de paella o bacallà amb samfaina.

Altres plats més estiuencs i més actuals són, per exemple, el pastís d'escalivada o el pastís de tonyina i el tabule, i per a dates importants el rostit de festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona