Economia

maresme

La reducció en els peatges de la C-32 beneficia a 90.000 usuaris al Maresme

El departament de Territori i Sostenibilitat fa públiques les primeres dades des que es van posar en marxa les bonificacions l'1 de gener

Aquest any s'ha d'aplicar el sistema de peatge tancat en el tram Mataró-Palafolls

Uns 90.000 usuaris habituals de l'autopista C-32 al seu pas pel Maresme s'han pogut beneficiar dels descomptes en els peatges aplicats en el marc del pla d'homogeneïtzació tarifària impulsat pel departament de Territori i Sostenibilitat des de l'1 de gener d'aquest any. Aquests conductors ha vist com se'ls reduïa en un 10% la tarifa que es cobra en el peatge de Vilassar de Dalt, en el recorregut que els viatgers fan entre Mataró i Montgat. Les reduccions del peatge s'apliquen als vehicles lleugers, de dilluns a divendres laborables. Prèviament, però, els usuaris han hagut de donar-se d'alta del servei de ViaT, imprescindible perquè es comptabilitzin els descomptes, i que la concessionària Acesa ha distribuït de forma gratuïta tal i com va acordar amb la Generalitat. La concessionària ha informat que ha repartit uns 7.000 ViaT entre els usuaris de la C-32 al Maresme i del Garraf, però no ha precisat en quin percentatge ha augmentat el seu ús en la via ràpida del Maresme. Al Garraf l'augment d'aquest dispositiu ha estat del 7%.

D'altra banda, segons es destaca en un comunkicat emès des del departament, dels 90.000 usuaris de la C-32 i els 30.000 de l'autopista del Garraf que ja es beneficien dels descomptes nous d'aquest any, uns 7.000 també gaudeixen dels descomptes per recurrència, alta ocupació o vehicle ecològic aprovats pel govern l'any 2012.

Peatge tancat

Està previst que durant aquest any s'ampliïn les bonificacions fins a arribar al 80% en el tram entre Mataró i Palafolls (fins a la GI-600) quan s'implanti el sistema de peatge tancat i els vehicles paguin pels quilòmetres reals fets dins la via ràpida. En aquest cas, l'ajust del preu del peatge no estarà subjecta al tipus de vehicle o dia d'utilització també s'implantarà al tram Sitges – el Vendrell de la C-32.

LA XIFRA

90.000
usuaris
de l'autopista C-32 al Maresme s'han beneficiat del 10% de descompte en el peatge de Vilassar de Dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia