Economia

La tèxtil Unitex, de Massanes, tanca la secció de telers

El tancament podria suposar l'acomiadament de dotze persones

Els treballadors temen que l'empresa deixi de produir l'article de teixit de folradura que des de fa 30 anys es fa a la població

L'empresa tèxtil Unitex, de Massanes, que pertany al grup Sedatex, ha decidit tancar la històrica secció de telers, on treballen dotze de les 120 persones que hi ha a l'empresa. Els treballadors de l'empresa temen que el tancament d'aquesta secció pugui suposar l'acomiadament de les persones que fins ara hi treballaven i que es deixi de produir l'article de teixit i de folradura que des de fa més de trenta anys es fa a la localitat de Massanes. “Aquesta secció va ser la que va donar nom a la popular fàbrica, coneguda com a ‘la forreria' en el seu origen”, expliquen els treballadors. Unitex i l'empresa Trebortex són les fàbriques “més grans que encara funcionen a la zona d'Hostalric i Massanes, després que la marca Abanderado es va traslladar al Marroc per abaratir costos”.

El comitè d'empresa d'Unitex dubta de les intencions reals de la direcció i pensa que estan “deixant morir”aquesta secció amb “manca d'inversions, deixadesa i mala gestió”, segons asseguren en un comunicat. Per la majoria de treballadors, la situació a la qual s'ha arribat, causada “per la mala gestió de la direcció”, pot estar provocada “per la mateixa direcció per justificar una possible deslocalització de la producció”.

Diumenge es va celebrar una assemblea de treballadors, durant la qual es van acordar i coordinar les properes accions, entre les quals hi ha la d'exigir a l'empresa una reunió immediata i que “expliqui per escrit les intencions reals que té i les argumenti econòmicament”. “No és just que la direcció de l'empresa Unitex engegui un procés tan greu com és el tancament d'una secció, que podria dur a l'acomiadament de dotze persones, sense explicar res per escrit al comitè d'empresa”, comenten des del mateix comitè. Asseguren que, en lloc d'això, “la direcció s'està dedicant a pressionar de forma individual els treballadors afectats perquè es conformin amb indemnitzacions més baixes del que marca la llei”.

LA XIFRA

91,6
milions
de facturació va tenir l'empresa el 2012, amb un benefici net després d'impostos de 3,9 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]