Economia

El Ripollès s'alia per promocionar la carn de poltre de pastura

Es pot degustar en 23 restaurants de la comarca en el marc d'unes jornades gastronòmiques

Els criadors faran un estudi per promoure aquesta carn

Amb l'objectiu de fer comarca, el Ripollès s'ha unit per promocionar la carn de poltre. Des d'aquesta setmana i fins al 25 de maig es portarà a terme la temporada gastronòmica d'aquesta carn en un total de 23 restaurants: 13 de la vall de Camprodon, 5 de la vall de Ribes i 5 del Baix Ripollès. Fins ara només es feia a la vall de Camprodon. D'altra banda, es va fer una jornada tècnica sobre el poltre de muntanya del Pirineu català a Sant Pau de Segúries per explicar tot el cicle del poltre a carnissers i restauradors d'arreu: del prat al plat.

Aquesta temporada fa vuit edicions que l'organitza l'associació Cuines de la Vall de Camprodon, i aquest any s'ha fet extensiva a tota la comarca gràcies al treball conjunt amb l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, els Fogons de la Vall de Ribes, l'Aula d'Hostaleria, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès i el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes. “De fet, molts dels restaurants de fora de la vall de Camprodon fa temps que ens compren carn de poltre”, explica el president de l'Associació de Criadors d'Eugues, Joan Moret, “i, per tant, el que s'ha fet és incloure'ls dins d'aquest cicle gastronòmic”. Moret, però, no amaga que encara costa que la gent introdueixi la carn de poltre en la seva alimentació: “Haurem de fer pedagogia tota la vida, em sembla”. Diu que “ens salva” que sigui una de les carns considerades més saludables del mercat, ja que és molt rica en omega-3, ferro i vitamina B12, i el fet que siguin animals de pastura extensiva.

LA XIFRA

23
restaurants
ripollesos participen en les jornades gastronòmiques de la carn de poltre, sobretot camprodonins.

LA FRASE

Fa falta fer un estudi amb cara i ulls per poder promocionar la carn de poltre i demostrar així les seves qualitats
Joan Moret

Una jornada per lloar una carn molt ecològica

En la jornada tècnica que es va fer a la casa de turisme rural El Mariner de Sant Pau van participar una setantena de persones. Es va començar amb una visita a la granja d'engreix ecològic de poltres de L'Illa de Llanars i a l'escorxador i sala de desfer de Camprodon. L'activitat també va incloure una part pràctica amb l'especejament de les canals de poltre i l'explicació de les característiques i qualitats de la seva carn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona