Jamonmania i Caro et Picis presenten els seus productes
El pernil de gla cent per cent ibèric 10 Vetas, producte estel·lar de la jornada gastronòmica organitzada ahir al Mas Marroch per les dues empreses del sector agroalimentari
Les empreses Jamonmania i Caro et Picis van presentar ahir a professionals de l'alta xarcuteria i la restauració procedents de la majoria de demarcacions catalanes i Andorra els seus productes en una jornada gastronòmica al Mas Marroch, a Vilablareix. “Sobretot anunciem que surt a la venda el pernil de gla cent per cent ibèric 10 Vetas”, explicava Rafael Barrientos, al costat del director general del Grupo Consorcio Jabugo, Rafael Ortiz, que hi va afegir que la jornada significava “el llançament de la norma i de la brida”, amb referència a la nova normativa del govern espanyol que marca amb brides de diferents colors els pernils segons la qualitat. La brida negra és la que identifica així aquest tipus de pernil, de màxima qualitat. Segons Barrientos, de Jamonmania, que fa més de vint anys que és distribuïdor a la demarcació, aquest tipus de pernil ja fa temps que s'utilitza en reconeguts restaurants de la demarcació, com poden ser el mateix Celler de Can Roca o el restaurant La Plaça, de Madremanya. També és a la venda arreu de Catalunya i d'Andorra.
Altres productes
Altres productes que també es van presentar són el cava Roger Goulart, que acaba d'introduir-se a la demarcació i el 80% de les vendes del qual actualment van al mercat japonès.
El celler Valdehermoso, de Valladolid, també mostrava els seus vins, així com Apricus, de la DO Ribera del Duero, i Can Vich, del Penedès. Les conserves de La Catedral de Navarra o Conservas Emilia, de Santoña, eren altres dels expositors, així com Hircus, que proposa formatge de cabra de Zamora, o Peñaflor, amb la seva oferta de formatges d'ovella.