Economia

Rècord històric de pesca de tonyina roja

El grup Balfegó aconsegueix tota la quota assignada en només 25 hores

La flota tonyinaire de l'Ametlla de Mar tornarà avui al port després d'aconseguir en només 25 hores de pesca efectiva tota la quota assignada per l'Iccat, l'organisme internacional que regula la pesca de túnids. Enguany, el grup Balfegó disposa de quatre embarcacions de l'Ametlla de Mar i de cinc de la flota francesa, que han capturat conjuntament un total de 1.442 tones de tonyina roja, que s'han introduït a la granja d'engreix. “Cada campanya de pesca tardem menys dies a aconseguir la quota de captures, enguany ha estat un rècord històric que indica la recuperació de l'espècie”, va explicar el director general del grup Balfegó, Juan Serrano. En aquest sentit, l'empresa catalana reclama una revisió del pla de recuperació de tonyina roja i que l'Iccat autoritze un increment del nombre de captures. “Ja no es pot dir que no hi ha tonyina, el recurs està assegurat”, va dir Serrano, que sosté que la pesca de la tonyina roja és la “més eficient”. “Les emissions de CO2 són mínimes, es tracta d'una pesqueria molt eficient”, va afirmar el director general del grup Balfegó.

A més de l'abundància de tonyina, també ha influït en la rapidesa d'aconseguir les captures la data d'inici de la campanya pesquera, que s'ha retardat deu dies (i s'allarga fins al 24 de juny). “Ens permet treballar en unes condicions climatològiques més favorables”, va dir Serrano. Aquesta temporada el grup Balfegó ha aconseguit un 25% més de quota de tonyina, per cessions d'altres embarcacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia