Negocis petits amb més de 2,6 milions de facturació
Com si fossin les taules de la llei que Déu va entregar a Moisés per consagrar els deu manaments, el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana també té uns principis inviolables, als quals demana submissió i respecte absolut si es vol entrar a formar part de la seva religió. “No s'admetrà l'ús de calderes de gelatinització amb l'objectiu d'obtenir fonts extres de sucres a partir d'ingredients com el blat de moro o l'arròs, amb l'objectiu d'abaratir costos” i “no s'admetrà l'ús de carbonitzadors per gasificar la cervesa de forma artificial” són dues de les exigències perquè una cervesa pugui ser tipificada d'artesana.
La unió fa la força.
Segons un informe socioeconòmic que busca avaluar l'impacte del sector de la cerveseria artesana a Catalunya, la producció anual total de les microcerveseries agremiades és de més de 7.600 hectolitres (760.000 litres) i suposa una facturació superior als 2,6 milions d'euros. Atès que la majoria d'empreses que s'hi dediquen són petits negocis, l'ocupació generada és de 35 treballadors.