Economia

La taxa turística li surt a compte, a la Garrotxa

És d'on surt l'ajut de quasi quatre-cents mil euros de la Generalitat per finançar un pla per consolidar la comarca com a destí turístic familiar

Aquest pla ha estat escollit d'entre 113 de tot el país

Els quasi quatre-cents mil euros que la Generalitat destina a un pla de foment del turisme a la Garrotxa –és el 60% del total– provenen de la polèmica taxa turística que aplica el govern des de l'1 de novembre del 2012. D'aquesta manera, l'ha defensat a Olot el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, que ha visitat el Consell Comarcal de la Garrotxa per beneir la participació a aquest pla que impulsen tots els ajuntaments de la comarca, liderats pel Consell. El de la Garrotxa ha estat un dels 17 escollits dels 113 presentats. A les comarques gironines, també han obtingut finançament els de Lloret i Sant Pere Pescador. Inclou actuacions com ara el projecte de millora del volcà Montsacopa d'Olot i la consolidació del turisme intel·ligent, és a dir, de l'oferta a través d'aplicacions per a dispositius mòbils, a part de projectes més concrets de cada ajuntament.

El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, ha aprofitat per fer balanç de l'ocupació al juliol a la comarca; segons ell, ha baixat lleugerament respecte al mateix mes de l'any passat, i ha passat del 62% al 56%. De fet, Llorà ha recordat que el juliol és un mes que tradicionalment no és el més bo. Les previsions per a l'agost són del 68%, tot i que el període en què l'ocupació és més important és encara la tardor.

El perfil dels visitants continua sent el del turista familiar que ve a buscar natura, sobretot a la zona volcànica de la Garrotxa, rutes en bicicleta, senderisme i gastronomia. L'únic canvi que s'ha detectat és l'increment de turisme internacional, cosa que per contrast ha fet baixar els percentatges del turisme espanyol. El català continua sent, però, el més nombrós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia