Economia

Deu veïns ocupats amb un programa a Sant Hilari

Un pla d'ocupació a Sant Hilari Sacalm, el Programa Feina, ha donat feina a deu persones a l'atur. Segons informa l'ajuntament, l'esmentat programa va atendre, entre els mesos de maig i juny, 37 nous usuaris, deu dels quals van trobar feina.

Els tallers d'inserció laboral previstos en el Programa Feina van dur a terme 39 tutories i 51 respostes a consultes fetes pels usuaris. Segons dades de l'ajuntament, el 73% de les persones ateses eren dones i el 75%, persones majors de 35 anys. Del total, un 57% no té formació superior al Graduat Escolar i només un 8% dels usuaris disposa de titulació universitària. El 35% de les persones ateses no té prou competències digitals.

Sis mesures

L'alcalde de Sant Hilari, Albert Santaugini (CiU), assenyala que el Programa Feina va arrencar fa quatre mesos. “Teníem clar que una de les grans preocupacions de la gent és la desocupació. Per això, dins el Programa Feina vam decidir emprendre sis mesures”. El consistori ha vehiculat l'actual programa d'ocupació mitjançant el centre Aqua.

Els serveis d'inserció laboral del Programa Feina estan en contacte amb les empreses de la vila per col·laborar i conèixer les necessitats de les persones que volen treballar i no poden. Santaugini assenyala que, amb el Programa Feina, hi ha hagut dos negocis nous i dos més, que havien tancar, han reprès l'activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia