Economia

LSolé instal·la a Alacant la planta de biomassa renovable més gran de l'Estat

L'empresa de Massanes, a través de la seva participada Airspeed Nuevas Tecnologías, ultima la posada en funcionament de la planta de 20 MW tèrmics

LSolé, l'empresa de Massanes especialista en solucions d'energia neta per a ús industrial –vapor, aigua freda i calenta i gasos calents–, ha anunciat que la seva participada Airspeed Nuevas Tecnologías ultima la posada en funcionament de la seva planta de biomassa renovable de 20 MW tèrmics, amb una inversió prevista d'uns quatre milions d'euros a la població alacantina de l'Alqueria d'Asnar. Segons els càlculs de LSolé, aquesta caldera és la més gran de l'Estat per a la generació de vapor de procés industrial i la seva capacitat permetria atendre les necessitats d'energia tèrmica –calefacció i aigua calenta– de més de 3.400 habitatges. La producció d'energia tèrmica anual està al voltant dels 100.000 MW.

Airspeed està constituïda al 50% per LSolé Bionergia i Papelera de la Alquería i, un cop transcorregut el contracte de subministrament d'energia per cinc anys, es transmetrà la propietat de la planta de biomassa al consumidor industrial, Papelera de la Alquería. LSolé calcula que un cop entregada la propietat de la planta, l'estalvi en energia tèrmica per a l'usuari s'aproximarà al 50% si no s'incrementa el preu del gas.

Papelera de la Alquería és una empresa de reciclats de cartró que abasteix de bobines la totalitat de les plantes del Grup Hinojosa, al qual pertany, i sortirà reforçada amb un dels projectes industrials més importants al País Valencià, ja que obtindrà un estalvi respecte al preu del combustible fòssil del gas natural. El combustible local i renovable que alimentarà la caldera són residus de biomassa procedents de la indústria vitivinícola i forestal, així com altres residus de fusta. La biomassa s'emmagatzema en una sitja i l'alimentació de la caldera es realitza mitjançant un pont grua equipat amb un pop hidràulic.

LSolé és una empresa familiar amb més de 26 anys d'experiència dedicada a la generació d'energia amb plantes de biomassa. Ha instal·lat en 20 països més de 500 plantes de generació d'energia i exporta el 75% de la seva producció. Té la seu central a Massanes i oficines a Mataró, i a Hondures per a l'Amèrica Llatina. També té oficines a la República Dominicana i a Xile.

LA XIFRA

4
milions
d'euros es preveu que caldrà invertir per a la posada en marxa de la planta de biomassa renovable.

LA DATA

1985
Es va fundar
l'empresa familiar LSolé. Amb seu a Massanes, exporta el 75% de la facturació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona