Novetats d'empreses gironines, a París
Quinze empreses gironines participen i presenten les seves novetats al Saló Internacional Sial París, que se celebra a la capital francesa fins avui i que durant quatre dies ha esdevingut l'epicentre del món agroalimentari. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va assistir ahir a la fira per encoratjar els empresaris catalans a seguir el camí de la internacionalització. Pelegrí va fer referència al “model alimentari català”, basat en la qualitat i l'origen com a factor de diferenciació, com l'opció més viable per donar sortida a la producció agrària: “Un model fonamentat en la defensa de les característiques de seguretat, diversitat i qualitat dels productes.”
Les empreses gironines situades al pavelló de carnis són: Boadas 1880, de Girona; Cárnicas J. Colomer, de les Preses; Carpacios Naturia, de Girona; Casanova Hermanos, de Camprodon; Embotits Can Calet, de Sant Joan les Fonts; Embutidos Caseros Collell, de les Preses; Embutidos Caula, de Sant Gregori; Embutidos Juan Aulet Torrent, d'Anglès; Hijos de José Casaponsa, de la Vall de Bianya, i Mas Parés, de Sant Martí Sapresa. Pel que fa al pavelló d'alimentació general, hi ha: Aigua de Sant Aniol, de Sant Aniol de Finestres; Anxoves de l'Escala, de l'Escala; Birba Biscuits; de Camprodon; Frit Ravich, de Maçanet de la Selva, i Trias Biscuits, de Santa Coloma de Farners.