Economia

Casademont treu una gamma d'embotits basada en la recepta del fundador

S'ha presentat aquesta setmana a la Fira Sial de París però no sortirà al mercat fins al gener de l'any vinent

Exporta el 55% de la producció

Casademont, amb seu a Bonmatí, traurà al mercat el gener de l'any vinent una nova gamma de xarcuteria selecta basada en els sabors d'abans i elaborada amb la recepta original que va inspirar els Casademont fa més de seixanta anys. La presentació d'aquesta nova gamma que rendeix homenatge al fundador de l'empresa, Jaume Casademont, s'ha fet a la Fira Sial de París, on l'empresa també ha donat a conèixer novetats que treu al mercat aquest any: “Novetats sorgides gràcies a l'aposta constant per la innovació i la qualitat, que han estat factors clau en l'estratègia i la internacionalització de l'empresa.” Actualment, les seves vendes al mercat exterior ja arriben al 55%, cosa que suposa 10 punts percentuals més que el 2013, quan les vendes fora de l'Estat espanyol van representar el 45% dels seus ingressos.

A la fira de París, Casademont va aprofitar per fer balanç d'un any ple de novetats, com ara el Summum, la nova gamma de productes gurmet que introdueix en el sector de l'alimentació un concepte de gastronomia innovador. “Fuet de figues o cabrales, delicatessen del país amb festucs o trufa i un deliciós carpaccio de vedella són alguns dels capricis gurmet de Casademont que arribaran al mercat abans que acabi l'any”, diuen. També s'han presentat les novetats de la gamma Cuídate –productes amb una reducció del 50% del contingut de sal en la llonganissa i el xoriç– i Nature –la primera gamma d'embotits curats sense al·lèrgens, colorants ni conservants–.

L'empresa va néixer fa més de sis dècades quan Jaume Casademont va decidir seguir la tradició xarcutera dels seus pares i avis, que elaboraven fuets a la masia familiar. El 1956 va obrir un petit obrador que va anar ampliant i, ja als anys seixanta, va construir una fàbrica de 2.000 m² al centre de Bescanó, seguida a final de la dècada per una altra fàbrica de 3.500 m² als afores de Bonmatí. Als anys setanta, l'èxit de la demanda va fer que Jaume Casademont ampliés la fàbrica de Bonmatí a
25.000 m², cosa que va suposar un gran salt quantitatiu per a l'empresa, una de les primeres del sector a industrialitzar el producte artesà de manera massiva. Actualment, Casademont disposa de 40.000 m² de fàbrica construïts en dos centres de producció, l'un a Bonmatí i l'altre a Palol de Revardit.

LA FRASE

La nova gamma rendeix homenatge al fundador, Jaume Casademont, que va iniciar el negoci fa seixanta anys
Casademont

LA XIFRA

25.000
tones
anuals és la capacitat de producció que té l'empresa gironina amb embotit curat, cuit i llescat i pernils.

Ven a més de cinquanta països

Casademont, empresa líder en l'elaboració de fuets i xarcuteria des de fa seixanta anys, va iniciar la seva estratègia d'internacionalització l'any 1992, als països de la Unió Europea i l'Europa de l'Est. Vint-i-dos anys després, l'empresa gironina exporta a més de cinquanta països dels cinc continents, amb especial demanda per part dels països del centre d'Europa i l'Amèrica del Sud. La inversió en R+D de la companyia ha permès a l'empresa dissenyar productes i sabors nous i combinacions poc convencionals. Casademont té una capacitat de produir 25.000 tones anuals d'embotit curat, cuit i llescat i pernils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona