Economia

Balliu defensa el centre comarcal de negocis

El 2015 el Consell hi aportarà 36.000 euros i ERC qüestiona que es focalitzi la capital

El Consell Comarcal de la Selva aportarà l'any vinent 36.000 euros al nou centre de negocis El Centre, que té la seu a Santa Coloma de Farners. El president de l'ens, Salvador Balliu (CiU), va dir ahir que el centre serà un “motor econòmic per a la comarca”, però ERC ho va criticar. “[En inversió] es focalitza en la capital de la comarca i no en altres llocs”, va dir el portaveu, Jordi Orobitg.

Els diners per al centre de negocis formen part de la partida d'inversions (153.515,13 euros) del pressupost del Consell (25.516.053,80 euros incloent-hi el castell de Montsoriu). Els comptes es van aprovar amb els vots de l'equip de govern (CiU i PSC), l'abstenció del PP, el Millor i el grup d'independents i l'oposició d'ERC i d'ICV-EUiA.

Balliu va explicar que el centre de negocis és una iniciativa conjunta entre l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el Consell Comarcal. Pel president de l'ens, “el centre serà el niu central i tindrà satèl·lits a altres pobles de la comarca”. El centre de negocis de Santa Coloma serà demà l'escenari de la primera trobada d'emprenedors i empreses.

El president també va justificar que l'associació Turisme la Selva tingui l'any que ve una aportació de 30.000 euros –la meitat que aquest any (60.000 euros)–. El portaveu d'ERC i antic vicepresident de l'ens ho va criticar pel fet que hi ha en marxa el projecte Hibritur Selva.

El ple d'ahir també va certificar la dissolució del Consorci de Benestar Social de la Selva, que depèn del Consell. CiU, el PSC, el Millor i els consellers independents hi van votar a favor, i ERC i el PP es van abstenir. Balliu va exposar a Joan Garriga (ERC), l'expresident del consorci, que la feina en serveis socials millorarà.

Clopés, sense papers, encara no és conseller

El Consell Comarcal va haver d'ajornar la presa de possessió de Josep Maria Clopés com a nou conseller comarcal. El regidor de Massanes (Progrés Municipal, PM), que va ser alcalde del municipi fins al mes de maig passat, havia de presentar una declaració de béns patrimonials, però no ho va poder fer.

Per no incórrer en defectes de forma i tenint en compte decisions anteriors de la junta electoral de Madrid, el secretariat del Consell Comarcal va preferir que Clopés no s'assegués als bancs socialistes. Clopés va seguir el ple entre el públic, per indicació de Balliu. En canvi, el regidor de Breda Joan Antoni Marín sí que ja és conseller del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA