Economia

El conflicte d'A.J. Ruz arriba al jutjat després de 90 dies de vaga

Treballadors de la companyia i el sindicat CCOO denuncien l'empresa i l'Ajuntament de Riells i Viabrea

Els treballadors d'A.J. Ruz, que fa 90 dies que fan vaga, van anar ahir a judici contra la direcció de l'empresa per la vulneració del dret de vaga. Des del sindicat CCOO asseguren que s'han imposat serveis mínims abusius i que s'han contractat altres empreses per fer la recollida de residus als municipis afectats. També diuen que una sentència favorable suposaria que ajuntaments i consells comarcals per als quals treballa l'empresa haguessin de rescindir el contracte i que noves empreses haurien de subrogar els treballadors d'A.J. Ruz. Per contra, des de l'empresa es va insistir que s'ha seguit escrupolosament el que marca la llei i que en cap cas s'ha intentat boicotejar la vaga. “Hem de tenir en compte que, d'una plantilla de 28 treballadors, si n'hi ha onze que treballen la jornada completa també es minimitzen els efectes de l'aturada”, va dir l'advocat Josep Lluís Samper.

Els treballadors acusen l'Ajuntament de Riells i Viabrea de contractar una empresa externa del sector. L'advocat de l'Ajuntament, Miquel Medes, va puntualitzar que la contractació va ser excepcional per evitar problemes de salubritat pública per falta de serveis mínims. Des del sindicat han presentat denúncia per prevaricació contra els Ajuntaments de Sils, Riells i Viabrea i els consells comarcals del Gironès, el Baix Empordà i la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia