Economia

L'Audiència obliga a inaplicar cautelarment una clàusula sòl

L'Audiència de Girona ha dictat un auto segons el qual desestima un recurs presentat pel BBVA contra una resolució del jutjat mercantil de Girona i segons el qual s'estima una mesura cautelar per la inaplicació d'una clàusula terra en un préstec hipotecari per l'adquisició d'un solar a Sils. La mesura cautelar va ser sol·licitada per Anna Torroella, l'advocada d'un matrimoni que va comprar el solar, a l'espera que es resolgui definitivament el procés judicial segons el qual es demana, a més, que es retornin la quantitat d'11.136,67 euros, en concepte dels interessos pagats en el préstec subscrit l'any 2007 amb Caixa de Sabadell -entitat que va ser adquirida posteriorment pel BBVA- Aquest procediment ja va rebre una sentència favorable al matrimoni de Sils per part del jutjat mercantil de Girona, però va ser recorreguda per l'entitat bancària. Torroella destaca el fet que entre els punts destacables d'aquest cas, va ser el fet que s'ha reconegut també que no hi va haver suficient transparència en la informació segons la qual es va afegir aquesta clàusula en el contracte, tal com ha succeït en la majoria de casos.

A més, la resolució del mercantil també destaca que “el cert és que amb la suspensió de l'aplicació de la clàusula sòl durant la sustanciació d'un procés declaratiu de nul·litat, escàs dany es pot produir a una entitat bancària que té el seu crèdit garantit per hipoteca amb una previsió de garantia hipotecària per interessos remuneratoris que supera l'àmbit de la inaplicació de la clàusula i que gaudeix al seu favor d'un procediment d'execució hipotecària substancialment aventatjós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia