Economia

La subrogació de Torraspapel afectarà 125 treballadors

Les empreses i els empleats es reuneixen avui a Sant Joan les Fonts

L'externalització d'alguns processos productius de Torraspapel de Sant Joan les Fonts afectarà finalment 125 dels 285 treballadors d'aquesta planta, segons la informació que l'empresa ha donat al comitè. Representants dels treballadors, de Torraspapel i de la societat CTC (una empresa amb seus a Madrid i Barcelona, a la qual s'encarregarà l'externalització) es reuniran aquesta tarda a Sant Joan les Fonts per concretar els detalls de l'operació. El comitè ha convocat una concentració a l'entrada de les instal·lacions abans de la trobada per expressar el desacord amb aquesta decisió de la paperera.

La subrogació ja s'aplicarà el mes que ve i afectarà els processos d'acabats de la producció i activitats logístiques i expedicions. Seguint el que marca l'Estatut dels Treballadors, CTC mantindrà tots els llocs de treball i a la mateixa fàbrica de Sant Joan les Fonts. Els treballadors que ara depenguin de CTC continuaran amb les mateixes condicions que tenien a Torraspapel; és a dir, es mantindran salaris i antiguitats als treballadors i les condicions laborals pactades en el conveni vigent de pasta, paper i cartró.

El comitè s'hi oposa perquè considera que les operacions que s'externalitzaran formen part d'un sol procés productiu i, consegüentment, “no té sentit” que es desvinculin de la resta, va explicar ahir un representant dels treballadors. D'altra banda –hi va afegir el mateix representant– es malfien de les conseqüències que pot tenir aquest canvi per a la viabilitat de l'empresa i perquè, en tenir la plantilla dividida, “pot ser més fàcil per a l'empresa imposar decisions que no agradin als treballadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia