Economia

Bagot: “A.J. Ruz no feia els serveis mínims a Riells”

El batlle nega que vulnerés el dret de vaga contractant una altra empresa un dia

L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), ha rebatut les crítiques dels vaguistes de l'empresa A.J. Ruz de Sils, que van acusar l'Ajuntament d'haver vulnerat el seu dret de vaga. “L'empresa no complia els serveis mínims a Riells i per això vam fer venir un dia una altra empresa”, assegura el batlle.

Bagot va haver d'anar a un jutjat de Girona fa quinze dies per l'acusació del personal de l'empresa de Sils, que ja fa cent dies que estan en vaga com a protesta per les condicions de treball i que reclamen la reincorporació d'un company acomiadat.

L'equip de govern de Riells (ERC i el PSC) considera que va actuar pel bé del municipi perquè el comportament dels treballadors “provocava problemes de salubritat”. “En els llocs clau és on menys es passava”, afirmen.

L'Ajuntament de Riells té delegada la recollida d'escombraries a A.J. Ruz des de fa més d'una dècada. Ara ha iniciat el procés per a un nou concurs per a la recollida i la gestió de la deixalleria.

Sentència

Les declaracions de Bagot van en la mateixa línia que la sentència del jutjat social número 3 de Girona que es va fer pública ahir, en què es considera que l'Ajuntament de Riells no va vulnerar cap dret quan va contractar puntualment una empresa per recollir les escombraries.

Però, en canvi, el jutjat ha estimat la demanda dels vaguistes i el sindicat CCOO i ha condemnat l'empresa per haver vulnerat el dret a vaga. La resolució estableix que l'empresa ha comès un munt d'infraccions ja que la direcció va “aprovar unilateralment calendaris de serveis mínims” que no s'ajustaven als que havia dictat la Generalitat. Diu que a l'hora d'aplicar els serveis mínims l'empresa va obrar de manera “confusa i ambigua” i va fer néixer en els treballadors “el temor que l'empresa pogués prendre represàlies”. El jutjat també conclou que A.J. Ruz durant la vaga va contractar personal per fer la recollida, i per això determina que l'empresa ha comès “una vulneració del dret fonamental de vaga”. Insta A.J. Ruz a posar fi a aquestes pràctiques, la condemna a restituir tota la part de sou que ha restat als empleats aturats des del 17 d'octubre i l'obliga a indemnitzar-los amb 6.251 euros, que s'hauran de repartir entre tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia