Economia

El govern ha donat suport a la creació de 420 empreses

La Xarxa Catalunya Emprèn ha atès 3.300 emprenedors a la demarcació

Les nou empreses emergents que van formar part de l'acceleradora de Girona han incrementat un 87% la facturació

Durant l'any passat, la Generalitat va donar suport a la creació de 420 empreses a la demarcació de Girona per part d'emprenedors a través del programa Catalunya Emprèn. Aquest programa, que ha atès a la demarcació un total de 3.300 emprenedors, té l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor i promoure la cultura d'empresa. Dins el programa hi ha el pla Embarca de Start-up Catalonia, que es desenvolupa en les set acceleradores que té la Generalitat arreu del territori, una de les quals està situada al Parc Científic de Girona i va ser pionera al territori català.

Aquesta acceleradora té per objectiu consolidar el creixement d'empreses emergents de menys de cinc anys. La del 2014 és la segona promoció d'empreses que han passat per l'acceleradora de Girona; un total de nou que, segons fonts governamentals, han incrementat un 75% la seva facturació i han creat quinze llocs de treball.

Les nou empreses gironines que han format part d'aquesta segona promoció de l'acceleradora de Girona són Tecnic Industrial Engineers (Riudarenes), Octagon Design (Girona), Take your Week (la Bisbal), Piggydreams (Girona), Portamu (Girona), Utopic (Banyoles), Codiwise (Salt), Volta Motorbikes (Figueres) i Artinpocket (el Port de la Selva).

Segons explicava ahir Pep Marés, d'Artinpocket, l'experiència d'aquesta empresa durant un any aproximadament en aquest programa ha estat positiva. Artinpocket, una plataforma d'exposició, promoció i venda en línia d'art contemporani, feia un any que funcionava quan va entrar dins aquest programa, on, sobretot, van buscar assessorament sobre com aconseguir finançament. “Posa les bases a saber on trepitges”, deia Marés, que hi afegia que, en el seu cas, han aconseguit augmentar les vendes en línia gràcies a la campanya de màrqueting engegada, o que han obert una nova línia de negoci art-empresa.

Un altre cas és el de Tecnic Industrial Engineers, que ha multiplicat per vint la facturació en quatre anys. De facturar 60.000 euros el 2011, l'any passat va passar a 1,2 milions i va crear dotze llocs de treball. Després d'iniciar-se en el camp de l'enginyeria industrial i la serralleria, l'empresa va fer un canvi en el model de negoci i ara es dedica a l'enginyeria de processos, la transformació metàl·lica, la mecanització i el muntatge per a clients de diversos sectors, com ara el farmacèutic.

LES XIFRES

3.300
emprenedors
gironins han estat atesos pel mateix programa d'emprenedoria.
420
empreses
es van crear el 2014 a la demarcació gràcies al suport del programa Catalunya Emprèn.
87
per dcent més de facturació
han registrat de mitjana les nou empreses que han participat en el pla Embarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia