Economia

La Conca de Barberà crea un viver de cavistes per als emprenedors del sector

Montblanc ha cedit les instal·lacions de l'antiga cooperativa per acollir una iniciativa impulsada per l'àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal

La Conca de Barberà ha impulsat un viver de cava amb l'objectiu que els joves emprenedors del sector puguin posar a prova el seu projecte a les instal·lacions abans de llançar-se a fer una inversió. La proposta està pensada per a iniciatives de cava d'autor que, després d'un temps de residència al viver i un cop constatada la seva viabilitat, disposin de la base per crear la seva pròpia estructura d'empresa.

El projecte del viver de cava neix de Concactiva, un organisme autònom de desenvolupament econòmic creat pel Consell Comarcal. Per a la seva materialització, ha tingut la col·laboració de l'Ajuntament de Montblanc, que ha cedit part de les instal·lacions de l'antiga cooperativa. Precisament, en aquest espai abans s'havia produït cava i, per tant, ja té el celler que, inicialment, hauria suposat la inversió més important. El Departament d'Agricultura, per la seva banda, ha aportat finançament per a la inversió de prop de 58.000 euros que s'ha fet en material perquè els emprenedors puguin utilitzar les instal·lacions.

Segons Jordi Paris, gerent de Concactiva, el viver té capacitat per a unes 100.000 ampolles, la qual cosa pot permetre que es puguin desenvolupar en paral·lel entre tres i quatre projectes. Després de dos anys de tràmits preparatius i un cop es disposa de l'autorització de la DO, el següent pas serà una campanya per difondre l'oferta del viver, tot i que ja es disposa d'almenys una proposta en ferm per ser-ne resident.

Als viveristes se'ls requerirà que aportin el seu vi base cava, qualificat pel consell regulador. A partir d'aquí, amb la coordinació de la cooperativa, podran desenvolupar el seu projecte amb una maquinària nova, adaptada a petites produccions, i aproximadament durant uns 18 mesos.

Segons Josep Amill, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la creació de l'equipament “permet tancar el cercle viverista perquè la gent del vi pugui fer la seva tasca i la comarca sigui pionera”. Per Josep Andreu, alcalde de Montblanc, el viver és un pas més en el procés de recuperació de l'edifici de l'arquitecte Cèsar Martinell.

Una iniciativa precedida de models d'èxit

La proposta del viver de cava ve precedida d'iniciatives anteriors impulsades pel Consell Comarcal que han donat un resultat positiu. Una d'elles va ser el viver de despatxos a la seu de Concactiva. Però especialment d'èxit ha estat el viver de celleristes de Barberà de la Conca. D'aquí que, en pocs dies, s'anunciarà un viver agroalimentari que acollirà iniciatives provinents del món de la restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries