Economia

L'Agrícola de l'Aldea necessitarà 15 anys per tornar el deute

La cooperativa presenta el conveni amb els creditors al jutjat

L'altra opció és una quitança del 50% del capital

La cooperativa Agrícola de l'Aldea va presentar ahir al jutjat mercantil de Tarragona el conveni amb els creditors, és a dir, el pla de viabilitat que garanteix el retorn del deute, que puja a 5,7 milions d'euros. La junta rectora de l'entitat proposa dues opcions: una quitança del 50% del capital i el retorn del deute en el termini de 10 anys amb 3 de carència, o bé la recuperació de tots els diners però a més llarg termini, 15 anys. Aquesta última opció és l'aposta de la junta rectora, que té temps fins al 27 de maig per negociar amb els creditors el conveni, però necessita el suport del 65% del capital per aprovar-lo.

Concretament, la junta rectora de la cooperativa de l'Aldea proposa la capitalització d'un 50% del deute i el retorn de l'import restant en un període de 10 anys, amb 3 de carència. Després d'aquests 10 anys, la cooperativa retornaria el 50% del capital restant en el termini de cinc anys. “És la millor opció i l'única que permetria als socis de la cooperativa recuperar tots els seus estalvis”, ha manifestat la presidenta de l'entitat agrícola, Montse Llosa. Des que el 2011 va fer fallida la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea, hi ha entrampats 4,5 milions d'euros d'estalvis d'uns 300 socis de l'entitat agrícola.

La cooperativa necessita l'adhesió del 65% del capital al conveni per tirar-lo endavant, perquè el retorn dels diners es farà en un període superior als cinc anys (si no, seria del 51%). “Negociarem amb grups reduïts el suport al conveni”, ha explicat Llosa, que de moment no preveu convocar una assemblea de socis.

Dels 5,7 milions d'euros de deute, 5,2 corresponen a capital ordinari, 243.000 a subordinat i 293.000 a privilegiat.

LA FRASE

La millor opció és allargar el termini de retorn del deute als impositors i evitar una quitança.
Montse Llosa
PRESIDENTA DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DE L'ALDEA

LA XIFRA

5,7
milions
d'euros és el deute que la cooperativa de l'Aldea ha de retornar als impositors, entre els quals hi ha Bankia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.