Economia

Balfegó dobla la capacitat de la granja d'engreix de tonyina

MÉS PRODUCCIÓ

L'empresa de l'Ametlla de Mar instal·la deu gàbies més de túnids i ara pot encabir fins a 2.500 tones de peix

Dilluns que ve comença la temporada pesquera al Mediterrani, que s'allargarà fins al 24 de juny

El Grup Balfegó ha instal·lat deu gàbies més d'engreix de tonyina roja al costat de les set que ja tenia a 2,5 milles del port de l'Ametlla de Mar. Així, l'empresa tonyinaire ha doblat la capacitat de la seua instal·lació aqüícola, que ha passat de 1.250 tones a 2.500. “La quota de captura de tonyina roja s'anirà ampliant progressivament els pròxims anys perquè el recurs s'ha recuperat i era necessari adaptar les nostres instal·lacions”, ha explicat el director general de Balfegó, Juan Serrano. De fet, l'empresa fa anys que tramitava els permisos per poder ampliar la capacitat de la seua granja d'engreix de tonyina i no va ser fins la tardor passada que va obtenir tots els permisos.

Les tonyines que l'empresa de l'Ametlla de Mar captura al Mediterrani disposen ara de catorze piscines de 50 metres de diàmetre i tres més que fan 100 metres de llargada. L'adequació de les instal·lacions ha suposat una inversió d'un milió d'euros.

I serà en aquestes gàbies on el Grup Balfegó col·locarà la tonyina roja que capturarà a partir de dilluns que ve, que és quan comença la temporada de pesca, que s'allargarà fins al 24 de juny. Actualment, Balfegó té uns 600.000 quilos de tonyina a la instal·lació aqüícola. “Són exemplars que queden de la temporada passada, sempre tenim estoc”, ha dit Serrano.

Enguany Balfegó ha signat contractes amb nou embarcacions del sector d'encerclament amb l'objectiu de capturar 1.382 tones de tonyina. “Esperem obtenir la quota en pocs dies perquè n'hi ha molta”, ha manifestat Serrano, que recorda que l'any passat va pescar tota la quota assignada en només un dia. Cada embarcació pot pescar un 18% més de tonyina que el 2014, una quota que s'incrementarà de forma gradual els anys vinents. Unes dues-centes persones treballen amb Balfegó.

LA FRASE

Hi ha molta tonyina roja, la quota de captures es podria haver incrementat més enguany
Juan Serrano
DIRECTOR GENERAL DEL GRUP BALFEGÓ

LA XIFRA

1.382
tones
és la quantitat de tonyina roja que el Grup Balfegó introduirà enguany a la seua instal·lació aqüícola.

L'esturió tornarà al riu Ebre

El Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes van celebrar ahir el Dia Mundial del Peix Viatger a Flix amb activitats d'educació i divulgació del programa Life Migratoebre. Un projecte, finançat per la Unió Europea, que pretén recuperar espècies autòctones al riu Ebre com ara la saboga, l'anguila o la llamprea, que han perdut població, o l'esturió, que ha desaparegut. Es preveu una inversió d'1,5 milions d'euros per millorar la connectivitat del riu i facilitar que els peixos puguin superar les assuts i preses. “S'està acabant de redactar el projecte tècnic per instal·lar un ascensor de peixos a l'assut de Xerta”, va explicar el director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), Jordi Borràs, que és l'ens que coordina el projecte Life. D'aquí a unes setmanes es farà una prova a la resclosa de Xerta amb la instal·lació d'uns sensors. I a l'estiu s'instal·larà una rampa per a peixos a Ascó. El 2016 es farà una prova pilot amb l'alliberament d'esturions amb radiotransmissors per poder-ne fer un seguiment. A Flix, ahir es va exposar una maqueta d'un esturió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona