Economia

Els grups inversors CHT i Patrimonium compren el complex d'El Montanyà

Plexo Diseño Industrial, que el gestionava, va fer concurs de creditors fa un any

L'objectiu és invertir-hi i rellançar aquest equipament de Seva

La gestora de fons suïssa Patrimonium i el fons alemany-holandès CHT, amb seu a Groningen, a Holanda, són els nous propietaris del complex El Montanyà, a Seva, a la comarca d'Osona.

Els nous propietaris tenen intenció de promoure tot el complex i convertir-lo en un punt de referència del turisme. La gestió del complex, propietat de l'empresa Plexo Diseño Industrial, creada per Valentí Leiro, la portava des del març del 2011 la cadena d'hotels Serhs a través d'un contracte de gestió. El maig del 2013, quan Plexo va entrar en concurs de creditors, Serhs va signar un contracte de lloguer per portar també l'explotació del personal que hi treballa i la comercialització del lloc.

Segons Serhs, les millores fetes han suposat un 32% d'augment de les vendes des del passat 1 de setembre. Amb la nova propietat, però, Serhs continuarà gestionant l'hotel amb un nou contracte, de la mateixa manera que feia a l'inici.

L'operació de compra ha tingut l'assessorament jurídic de Pérez-Llorca i el financer de Deloitte, ja que amb el concurs de creditors hi havia un passiu de vuit milions d'euros. Al capdavant del projecte hi haurà Juan Palmada, amb més de vint anys d'experiència en el sector hoteler, ja que és impulsor del grup d'hotels Epoque, amb establiments a tot el món.

El complex El Montanyà té un hotel de quatre estrelles –en dos edificis– amb 205 habitacions i 31 apartaments, on hi ha dos restaurants, diverses sales per a convencions, un spa, un gimnàs i un centre de tractaments estètics, així com una piscina interior climatitzada. A l'exterior, hi ha dos camps de futbol, tres pistes de tennis, un pavelló i una piscina. En total, són uns 60.000 metres quadrats aptes per fer-hi tota mena de celebracions.

Al costat del complex, al terme del Brull, hi ha el club de golf Montanyà, inaugurat el 1989, on hi ha ubicat un altre restaurant, L'Estanyol. Des del club veuen de bons ulls una millora en la inversió del complex perquè “els jugadors de golf de tot el món busquen tenir l'allotjament al costat i molts hostes de l'hotel busquen també un camp de golf”. Es complementen.

LA XIFRA

60.000
metres quadrats
és el terreny que ocupa el complex El Montanyà de Seva.

L'esplendor dels anys noranta

L'any 1973, Valentí Leiro va impulsar El Montanyà posant-hi un restaurant que, de seguida, es va convertir en un referent. L'any 1991, es fa realitat un dels seus somnis: el segon hotel El Montanyà, el primer de quatre estrelles a Osona. Va ser just abans de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992. El complex –amb un primer hotel, una hípica i camps de futbol– va acollir les proves d'hípica dels Jocs. Es van concentrar a la zona els participants de 25 seleccions nacionals i més de 100 cavalls. A més, s'hi van passejar des de la princesa Anna d'Anglaterra fins a la infanta Helena de Borbó, el president de la Comissió Europea d'aleshores, Jacques Delors, el rei Constantí de Grècia o la princesa Beatriu d'Orleans.

Uns mesos més tard, el Barça hi va fer la seva primera concentració abans de disputar la copa d'Europa. Venien avalats per Johan Cruyff i Carles Rexach, que hi vivien i hi viuen encara ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona