El director general de Turisme diu que el sector s'ha de plantejar «qui fa la competència»

Vilalta ha avisat que Catalunya ha de començar a canviar el model turístic que ha funcionat durant anys. Ha destacat, per exemple, que el model «de només sol i platja» ja no funciona perquè «no es pot competir ni amb preus ni amb equipaments amb les noves destinacions». En aquest sentit, ha explicat que des de la Generalitat es proposa dotar de valor afegit el que ja es té: «Estem en un moment en què es deslocalitza, però això no es pot fer amb la nostra singularitat de destí, la qualitat que donem, la nostra cultura o fins i tot la capacitat d'internacionalitzar l'empresa». A més, ha enviat un missatge als empresaris del sector: «Tenim un coneixement empresarial indubtable que poder no s'ha aprofitat prou. L'empresari turístic s'haurà de plantejar si la competència ens la fan de fora o nosaltres mateixos».

D'altra banda, Vilalta ha destacat que a Catalunya «de vegades no som conscients de què representa el turisme per l'economia del país». En aquest sentit, Vilalta ha assegurat que aquesta activitat és un 12% del PIB del país i manté un 10% de l'ocupació total. També ha demanat que s'estengui el turisme a tot el territori català: «Tenim comarques que han patit importants canvis d'industrialització i canvis de model econòmic. El turisme no ha de substituir la indústria, però pot tenir efectes positius pel territori».

Finalment, i pel que fa al Vallès Oriental, Vilalta ha destacat noves iniciatives amb les quals ja s'està treballant o estudiant, com ara els plans lligats al Circuit de Catalunya i l'automoció o la visita a fàbriques que ja han deixat de funcionar, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.