Economia

Arrenca el pla del port d'Arenys per fer-hi locals i un nou passeig a l'espigó

Ports de la Generalitat en fa públic el projecte amb un pressupost d'1,2 milions d'euros

L'edifici es farà a tocar de les casetes dels pescadors i la platja

A final del 2013 ja es va fer una primera actuació per deixar espai per aixecar el nou edifici que ara s'haurà de construir per fer-hi els locals comercials. Les màquines van treballar durant un mes per desmuntar part de l'escullera de la platja de la Picòrida, a tocar de les casetes dels pescadors. En aquest punt es projecta l'edifici amb cinc locals destinats a usos comercials i de restauració. Segons el pla especial, es poden implantar locals, de com a màxim 800 m², destinats a usos comercials, però en queden expressament exclosos “els usos de residència i de lleure musical nocturn”.

Ports de la Generalitat ha tret a informació pública el projecte, amb un pressupost d'1,2 milions d'euros, per executar l'edifici de serveis i l'ordenació sobre el contradic de ponent del port que proposa una urbanització per connectar millor el port amb la platja i el municipi.

Passeig doble

En el projecte es preveu eixamplar el passeig que transcorre per sobre l'espigó. Amb el nou edifici, el passeig doblarà les seves dimensions i quedarà enlairat per sobre de les casetes dels pescadors i els nous locals. S'hi farà un mirador i un nou accés per baixar directament fins a la dàrsena pesquera, un accés que ara queda tallat i és d'anada i tornada.

La urbanització de l'entorn també millorà l'accés de la canalització del rial del Bareu, a través del camí de ronda, la riera i el nou passeig que es crearà a nivell de sorra a davant de la façana dels nous locals. Des d'aquest passeig, s'accedirà a la Primera Platja.

Les actuacions previstes en el contradic del port arenyenc tenen l'objectiu de millorar els espais destinats al lleure i generar activitat econòmica. La previsió és que en aquesta zona adjacent a la platja s'hi instal·lin usos destinats a activitats turístiques i de serveis, relacionades amb el port i el municipi. S'admetran des de locals de restauració, lleure, turístics, comercials, oficines i administració, així com usos portuaris d'emmagatzematge, comercialització i distribució.

Base nàutica

En el nou espai es reservarà una zona a prop de la bocana per promoure l'activitat de vela lleugera i, en aquest sentit, el projecte preveu unes instal·lacions per acollir aquesta activitat i la construcció d'una rampa d'avarada per a les embarcacions.

LA XIFRA

800
Són els metres quadrats que, com a màxim, podran tenir els cinc locals comercials previstos a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell