Economia

L'olotina Zoetis amplia per créixer un 20% la producció

El projecte és a punt de començar i es tracta d'una nova línia d'envasat asèptic d'ultima generació

La farmacèutica també preveu incrementar la seva plantilla en trenta treballadors

La farmacèutica Zoetis, líder en salut animal, continua creixent. I ara ho fa, segons assegura el director de planta, Piet Swartele, perquè ha iniciat un projecte per afegir a la planta d'Hostalnou de Bianya, una línia “per a la producció d'envasat asèptic d'última generació” que els “permetrà ampliar la producció i, en conseqüència, créixer en plantilla”. Segons Swartele, el projecte comença aquests dies i l'empresa preveu que la producció augmenti en un 20% i que puguin contractar una trentena de treballadors més.

Ara fa pocs dies, l'empresa va fer públics els resultats d'aquests darrers anys i el creixement de la planta gironina que la multinacional Zoetis té a la Garrotxa és constant. Segons aquestes dades, l'empresa va incrementar un 50 per cent la producció en cinc anys. L'any passat, el complex situat a la Vall de Bianya, va fabricar més de 12 milions d'unitats i va rebre una inversió de 2,34 milions d'euros. Tot això ha estat possible perquè la multinacional hi ha traslladat producció que es feia a centres d'Europa i els Estats Units i han impulsat l'R+D a Hostalnou de Bianya.

La planta va ser fundada el 1955 com a Laboratoris Sobrino. Actualment, fa operacions i processos diversificats dins l'àmbit de la sanitat animal: R+D, producció de medicaments farmacològics i biològics i vacunes. A més dels productes injectables, una de les línies més fortes de producció (59%), la planta té edificis totalment separats per a la fabricació d'antígens, gels, orals i tòpics, vacunes i farmacològics. En total, la planta fabrica “unes 800 referències de 40 famílies de productes de tot tipus per a ús veterinari –ramaderia i animals de companyia–”.

Exportació als EUA

La producció de Zoetis a Olot es distribueix, actualment, arreu del món, especialment als Estats Units, on s'exporta el 17% de la producció, i al Brasil, també el 17%.

Per la seva capacitat innovadora, el departament de recerca i desenvolupament de Zoetis ha participat en més de 30 projectes d'investigació finançats per “les autoritats espanyoles i europees”. Entre els últims desenvolupaments, destaquen la primera vacuna contra el virus de Schmallenberg, la llengua blava, la grip aviària, o el virus del Nil occidental (aquestes duess últimes malalties són zoonosis, és a dir que es poden transmetre a l'ésser humà).

Increment d'empleats

Aquest any, la planta gironina ha incrementat el nombre de treballadors fins arribar als 233, de què el 71% són dones (165) i el 29%, homes (68). “L'èxit de la planta és gràcies a l'esforç de tots els treballadors, que els darrers anys han donat els seus fruits en el potencial de l'empresa. Treballar bé en el nostre sector significa fer-ho amb seguretat i qualitat de producció”, manté Swartele.

El 2013, la planta olotina de Zoetis va superar per primera vegada en la seva història els 10 milions d'unitats produïdes i va superar els 12 milions l'any passat.

LA XIFRA

50
per cent
és el creixement de producció que ha tingut la planta Zoetis en els darrers cinc anys.
12
milions
d'unitats és el que va fabricar la multinacional a la Garrotxa i va rebre 2,34 milions d'euros en cinc anys.
233
Nombre
de treballadors
del complex gironí. D'ells, el 71 per cent són dones i el 29 per cent són homes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries