Economia

Aval al procés concursal a Cooperativa de l'Aldea

El jutge del jutjat mercantil número 1 de Tarragona ha validat les adhesions presentades per superar el conveni amb els creditors de Cooperativa de l'Aldea. S'inicia així l'aixecament del concurs, que podria ser definitiu el mes de setembre, decisió que ha estat acollida amb satisfacció entre la direcció de la societat.

La cooperativa va aconseguir el suport del 56,58% del passiu ordinari i va poder evitar la liquidació després que el mateix jutge li reconegués la possibilitat d'acollir-se a la llei concursal anterior. La normativa que estava vigent en el moment que es va presentar el concurs, l'abril de 2012, només exigeix un 50% d'adhesions per superar el conveni amb els creditors. L'actual norma, del setembre del 2014, n'exigeix un 65% i no s'hauria pogut complir.

El jutge va fer arribar també al juliol la resolució a les parts personades en el procés i a l'administració concursal.

Els creditors que no van donar suport al conveni inicial s'inclouran en la primera de les opcions plantejades, que, en aquest cas, preveu el retorn dels diners a deu anys i amb una quitança d'un 50%. La segona opció, en canvi, a la qual s'integraran la gran majoria dels adherits, no preveu quitances, sinó capitalitzar el deute i programar el seu retorn en quinze anys, amb tres de carència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia