Economia

Caldes reforça l'oferta turística termal per fer-la més atractiva

La Generalitat atorga una subvenció de 390.000 euros per tirar endavant el projecte

Crearà una marca pròpia que englobi els beneficis associats a la cultura de l'aigua

La idea subjacent que hi ha darrere el projecte de dinamització turística que Caldes d'Estrac és la de crear una oferta d'oci atractiva que resulti competitiva i arrelar un turisme relacionat amb l'aigua termal durant tot l'any. Volen que l'oferta que s'engegarà esdevingui una prova pilot d'àmbit estatal que marqui el futur de la consolidació de la marca Catalunya Termal. “Volem que el nostre model es pugui replicar en altres viles termals”, destaca l'alcalde de Caldes, Joaquim Arnó. Per tirar endavant el pla, la Generalitat ha atorgat a l'Ajuntament una subvenció de més de 391.000 euros i que inclou diverses actuacions sorgides d'un estudi que analitzava la situació actual i definia alguns punts de millora com ara la marcada estacionalitat de la demanda, la necessitat d'augmentar l'oferta de propostes turístiques més atractives i competitives i la col·laboració més estreta entre diversos agents del sector.

A banda de crear una marca pròpia, la de Caldes Vila Termal que abasti tot l'oferta, l'actuació estel·lar és la creació d'un espai lúdic i educatiu que servirà per introduir els futurs visitants en les propietats termals de l'aigua. Concretament, es tracta de desenvolupar un sistema termoelèctric de recuperació d'energia a partir del broll de l'aigua natural termal. La instal·lació està pensada, segons explica l'alcalde, com una atracció turística que es podria importar a altres viles termals. Les obres necessàries permetran, a més, millorar la impermeabilització i l'adequació del brollador que té més de 150 anys i on s'han detectar certes filtracions. Arnó assenyala que la intenció és posar en marxa aquestes millores de cara a l'any vinent, just abans de començar la temporada d'estiu. “Intentem que després de fer el tractament al balneari, els visitants puguin gaudir de l'entorn i de les activitats que s'hi puguin desenvolupar no només a Caldes sinó als municipis propers”, defensa Arnó.

Una altra de les actuacions destacades és el desenvolupament d'un pla de senyalització turística integral però també l'elaboració d'una guia multimèdia de promoció que serveixi per acompanyar els visitants en diverses rutes. En aquest sentit, la implantació d'aquest sistema, que serà apte per a tauletes i telèfons intel·ligents, permetrà conèixer el volum de persones que accedeixen als serveis i en quina freqüència cal adaptar l'oferta a la demanda.

A més, també es preveu la realització d'un plantejament conjunt de les rutes actuals amb nous recorreguts pel petit municipi maresmenc, complementats amb la seva vessant històrica i endreçats pels seus temes. Per tant, per exemple, s'ha proposat la recuperació de la riera com a itinerari.

El front marítim

Finalment, un altre dels atractius que s'han de millorar és el passeig Marítim i el front litoral. Les actuacions han d'anar a càrrec de l'Estat i que estan emmarcades en el pla de regeneració de les platges de la comarca i que en el cas de Caldes d'Estrac es preveu el recreixement dels quatre espigons que estan submergits a dos metres sota el nivell del mar que, juntament amb el de la Varada, tornarien a la platja l'aspecte que tenia anys enrere.

El batlle de Caldes explica que en les accions per impulsar el turisme també hi ha la del projecte d'un amfiteatre que estaria situat al parc de la Pineda i que, entre altres usos, s'ha de convertir en el futur escenari del Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina.

LA XIFRA

391.653
euros
és el que la Generalitat ha atorgat a l'Ajuntament per tirar endavant aquest nou pla turístic.

LA FRASE

Volem atraure nous visitants i que s'interessin per aquesta destinació turística associada al termalisme
Joaquim Arnó
alcalde de caldes d'estrac


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona

Calsina Carré, Henkel i CHEP fan un acord de transport sostenible

pont de molins
economia

El president del BBVA fa una picada d’ullet a les pimes en l’assalt al Sabadell

Santander
economia

Les exportacions catalanes pugen un 5,6% a l’abril després de cinc mesos de descensos

barcelona
ECONOMIA

Les darreres pluges no remunten les activitats aquàtiques a Mont-rebei

Os de Balaguer