Empreses

Wtransnet prepara el seu salt al nord d'Europa

La plataforma de transport ja és present als mercats francès i italià

La plataforma posa en contacte oferta de càrrega i camions

Wtrans­net vol que el 2016 sigui l'any del seu salt al nord i als països de l'est d'Europa. Per això la firma incor­po­rarà una nova res­pon­sa­ble d'expansió inter­na­ci­o­nal i estu­diarà la manera d'entrar a mer­cats impor­tants com ara l'ale­many. “Encara és aviat per saber si el que ens interessa és bus­car un soci allà, obrir una ofi­cina, etc.”, explica el gerent de l'empresa, Josep Maria Sallés.

L'empresa ja té ofi­ci­nes a França i Itàlia i opera a més de 30 països a través de la seva bossa de càrre­gues. La pla­ta­forma posa en con­tacte empre­ses de trans­port i con­necta l'oferta de càrrega amb els cami­ons que neces­si­ten fer els viat­ges de retorn amb càrrega per ser efi­ci­ents. El negoci, amb seu a Ter­rassa, va començar l'acti­vi­tat fa 20 anys “quan Inter­net tot just començava i quasi ningú sabia de què anava”, explica Sallés.

Els ini­cis van ser durs i lents, però amb els anys la pla­ta­forma va acon­se­guir reu­nir prou massa crítica i avui ja té 11.000 usu­a­ris, que van des de gegants logístics com DHL o Gefco a trans­por­tis­tes autònoms. A tots, grans i petits, explica Sallés, els interessa fer totes les rutes amb el camió ple. “Si tens un cli­ent que et demana por­tar una càrrega a París, voldràs tro­bar algú allà que t'empleni el camió de tor­nada.”

Ara bé, no tot­hom hi pot entrar. “Per acce­dir a la pla­ta­forma han d'ajus­tar-se a un fil­tre de qua­li­tat i a un con­trol diari de la seva acti­vi­tat”, explica el direc­tiu. Wtrans­net aprova 4 de cada 10 sol·lici­tuds, i en aques­tes dues dècades unes 3.000 empre­ses han hagut de sor­tir de la pla­ta­forma per haver dei­xat de com­plir els cri­te­ris fixats. “Nosal­tres no assu­mim la gestió de la transacció, només posem en con­tacte les dues parts, però si després hi ha un pro­blema perquè una de les parts no com­pleix, se'n res­sent tota la pla­ta­forma”, explica.

Per això Sallés des­taca que el grau de moro­si­tat en les ope­ra­ci­ons que mou la pla­ta­forma -25.000 càrre­gues diàries-, és molt baix (tots els seus asso­ci­ats estan coberts per Coface).

L'empresa dis­posa d'una plan­ti­lla de 155 per­so­nes, de les quals 33 són engi­nyers informàtics que tre­ba­llen per man­te­nir al dia la pla­ta­forma. “En 20 anys la tec­no­lo­gia ha can­viat moltíssim, neces­si­tes una reno­vació cons­tant per no que­dar des­fa­sat”, diu Sallés. Ha plo­gut molt, explica, des que “havíem d'expli­car als nos­tres asso­ci­ats què era un mòdem”. Van ser els anys com­pli­cats, quan cap­tar nous mem­bres per a la pla­ta­forma era lent i quan la firma va haver de donar entrada al ja liqui­dat fons de capi­tal de risc Cata­lana d'Ini­ci­ti­ves per tirar enda­vant.

Avui la pla­ta­forma té una posició con­so­li­dada al sud d'Europa i pre­veu fac­tu­rar fins a 11 mili­ons d'euros aquest 2015.

A més, acaba d'orga­nit­zar la sisena edició del fòrum WCon­necta a Madrid, amb l'assistència de més de 700 pro­fes­si­o­nals del sec­tor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.