Economia

Som Energia preveu invertir 5 milions en tres instal·lacions

La cooperativa gironina ha començat la construcció d'una planta fotovoltaica a Sevilla i recull fons per a un aerogenerador a l'Anoia i una central hidràulica en un lloc encara per determinar

La cooperativa gironina dedicada principalment a la comercialització i producció d'energia Som Energia té previst invertir en els pròxims cinc anys un total de cinc milions d'euros en tres projectes d'instal·lacions en energies renovables. El primer dels projectes que ja està en fase de construcció és el d'una planta fotovoltaica a Alcolea del Río (Sevilla) i en la qual es preveu fer una inversió de més de 2 milions d'euros. La planta fotovoltaica de 2.160 kW tindrà una producció equivalent a l'ús de prop de 1.300 llars. Els altres dos projectes són un aerogenerador a Pujalt (Anoia), projecte que actualment està en tràmit administratiu i que suposa una inversió d'1.700.000 euros, consisteix en la instal·lació d'un aerogenerador de 2.7 MW de potència. Un projecte anomenat Viure del cel i al qual Som Energia es va adherir l'estiu del 2014. El tercer projecte, encara en fase d'estudi inicial, preveu una inversió d'1.300.000 euros en una central hidràulica en un punt encara per determinar.

Tots tres projectes s'engloben en l'estratègia anomenada Generation Kwh , en la qual poden participar els socis de la cooperativa, que inverteixen en els projectes i als quals, a partir del segon any, Som Energia retornarà la part proporcional de la inversió i durant els 25 anys del projecte (4 euros per cada 100 invertits al 0% de interès).

La cooperativa Som Energia va néixer fa cinc anys a Girona però actualment ja té una seixantena de grups locals distribuïts arreu del territori estatal i des dels quals es difon el seu model energètic i es fan propostes de projectes.

L'any passat va facturar 9 milions d'euros i espera continuar creixent aquest 2015.

LA DATA

2010
Any
en què va néixer la cooperativa vinculada a un grup de persones de la Universitat de Girona.

LA XIFRA

22.424
socis
té actualment la cooperativa, i 28.843 contractes en marxa. Unes xifres que diàriament augmenten.

Conveni amb Volta Motorbikes

Som Energia ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l'empresa de Figueres Volta Motorbikes, amb l'objectiu d'unir esforços i crear energies entre les dues empreses. Fruit d'aquest acord, els socis de Som Energia tindran descomptes en productes de Volta i els compradors dels productes Volta podran accedir als serveis de Som Energia de manera avantatjosa, perquè es compromet a pagar la quota d'alta de soci de 100 euros a tots els compradors d'una moto VOLTA interessats a formar part de Som Energia. D'aquesta manera, es pretén fomentar el consum d'energia certificada verda als usuaris de les motos elèctriques de l'empresa de Figueres.

D'altra banda, els associats de Som Energia, tindran un descompte directe de 300 euros en la compra d'una moto (IVA inclòs) o un paquet de connectivitat gratuït que, amb telèfons intel·ligents permet entre altres coses tenir la moto geolocalitzada en qualsevol moment, sincronitzar informació de consums amb l'aplicació o programar les hores de càrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona