Economia

L'Empòrium s'afegeix als restaurants amb estrella

A la demarcació de Girona són ara catorze els restaurants amb estrella Michelin

Cap dels establiments d'una i dues estrelles han augmentat la categoria, però tots han mantingut la que tenien

El res­tau­rant Empòrium de Cas­telló d'Empúries, regen­tat ara per dues gene­ra­ci­ons de la família Jordà Giró, va rebre ahir la pri­mera estre­lla Mic­he­lin i ho va fer “amb molta tran­quil·litat” perquè, tot i que els agrada que els valo­rin la feina que fan, els guar­dons “no són l'objec­tiu prin­ci­pal”, afir­men.

El res­tau­rant, que està situat en un hotel de dues estre­lles i de 40 habi­ta­ci­ons, ofe­reix una cuina con­tem­porània empor­da­nesa que posen al dia “fent coses dife­rents però sense pas­sar-nos de la rat­lla”, segons va expli­car ahir Màrius Jordà, que jun­ta­ment amb en Joan, el seu germà bessó, s'encar­rega de la cuina. Els pares d'en Màrius i en Joan també tre­ba­llen a l'empresa i ara fa poc també s'hi ha afe­git la pare­lla d'en Màrius.

Els bes­sons, que ara tenen 27 anys, van estu­diar turisme a la Uni­ver­si­tat de Girona perquè sem­pre van tenir clar que es volien dedi­car a l'empresa fami­liar, perquè “això ho hem vist de petits”, diuen. En Màrius ahir recor­dava que, quan eren joves i arri­ba­ven de l'escola, si hi havia una taula per des­pa­rar ells ho feien i si s'havia de nete­jar cala­mars, també.

Sal­va­dor Jordà és del mateix parer que els seus fills. Tot i que estava satis­fet pel guardó, va asse­gu­rar que no se l'espe­ra­ven i que els havia aga­fat per sor­presa. “Mai t'espe­res una cosa així. Per molt bé que ho facis i molta tra­jectòria que tin­guem, l'objec­tiu mai ha sigut obte­nir una estre­lla Mic­he­lin. Nosal­tres tre­ba­llem pel que real­ment cre­iem i tre­ba­llem pel cli­ent”, va dir.

L'hotel res­tau­rant Empòrium ha cele­brat aquest any el cin­quantè ani­ver­sari. Al llarg de la seva tra­jectòria ha rebut diver­ses dis­tin­ci­ons, entre les quals hi ha un sol Rep­sol. Ara fa pocs dies el sec­tor turístic empor­danès li va ator­gar un dels pre­mis Tra­mun­tana.

Amb l'estre­lla de l'Empòrium, la demar­cació té ara catorze res­tau­rants amb estre­lla Mic­he­lin. Cap dels esta­bli­ments d'una i dues estre­lles han aug­men­tat la cate­go­ria, però, i això és molt ben valo­rat al sec­tor, tots han man­tin­gut la que tenien. El Celler de Can Roca manté les tres estre­lles; Les Cols i el Mira­mar, dues, i el Casa­mar, Els Brancs, Els Tinars, Mas­sana, Bo.​Tic, Ca l'Arpa, Ca l'Enric, Fonda Xesc, la Cuina de Can Simón i Les Magnòlies, una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.