L'Empòrium s'afegeix als restaurants amb estrella
A la demarcació de Girona són ara catorze els restaurants amb estrella Michelin
Cap dels establiments d'una i dues estrelles han augmentat la categoria, però tots han mantingut la que tenien
El restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries, regentat ara per dues generacions de la família Jordà Giró, va rebre ahir la primera estrella Michelin i ho va fer “amb molta tranquil·litat” perquè, tot i que els agrada que els valorin la feina que fan, els guardons “no són l'objectiu principal”, afirmen.
El restaurant, que està situat en un hotel de dues estrelles i de 40 habitacions, ofereix una cuina contemporània empordanesa que posen al dia “fent coses diferents però sense passar-nos de la ratlla”, segons va explicar ahir Màrius Jordà, que juntament amb en Joan, el seu germà bessó, s'encarrega de la cuina. Els pares d'en Màrius i en Joan també treballen a l'empresa i ara fa poc també s'hi ha afegit la parella d'en Màrius.
Els bessons, que ara tenen 27 anys, van estudiar turisme a la Universitat de Girona perquè sempre van tenir clar que es volien dedicar a l'empresa familiar, perquè “això ho hem vist de petits”, diuen. En Màrius ahir recordava que, quan eren joves i arribaven de l'escola, si hi havia una taula per desparar ells ho feien i si s'havia de netejar calamars, també.
Salvador Jordà és del mateix parer que els seus fills. Tot i que estava satisfet pel guardó, va assegurar que no se l'esperaven i que els havia agafat per sorpresa. “Mai t'esperes una cosa així. Per molt bé que ho facis i molta trajectòria que tinguem, l'objectiu mai ha sigut obtenir una estrella Michelin. Nosaltres treballem pel que realment creiem i treballem pel client”, va dir.
L'hotel restaurant Empòrium ha celebrat aquest any el cinquantè aniversari. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diverses distincions, entre les quals hi ha un sol Repsol. Ara fa pocs dies el sector turístic empordanès li va atorgar un dels premis Tramuntana.
Amb l'estrella de l'Empòrium, la demarcació té ara catorze restaurants amb estrella Michelin. Cap dels establiments d'una i dues estrelles han augmentat la categoria, però, i això és molt ben valorat al sector, tots han mantingut la que tenien. El Celler de Can Roca manté les tres estrelles; Les Cols i el Miramar, dues, i el Casamar, Els Brancs, Els Tinars, Massana, Bo.Tic, Ca l'Arpa, Ca l'Enric, Fonda Xesc, la Cuina de Can Simón i Les Magnòlies, una.