Lleida exhibeix alta tecnologia agrària poc després d'una fira sobre menjar natural

El món agrari lleidatà es mou entre dues tendències cada cop més separades. Mentre que la Universitat de Lleida, el Departament d'Agricultura, l'Ajuntament de Lleida i les grans corporacions agràries intenten convertir les terres de Ponent en un dels llocs d'Europa més avançats en investigació i producció de tecnologia transgènica i de fertilitzants, alguns pagesos, grups ecologistes i cooperatives de consumidors estan fent créixer d'una manera rellevant el retorn a l'agricultura tradicional, la producció ecològica i la recuperació de llavors autòctones. Aquest mes s'ha celebrat a Lleida la segona fira de Slow Food (menjar lent, en contrast amb la cultura alimentària del fast food), que va reunir el 3 i 4 d'octubre mig centenar d'expositors i conferenciants, sota l'auspici de l'Ajuntament, la Diputació de Lleida i el Departament d'Agricultura.

Ahir, en canvi, tècnics del mateix Departament d'Agricultura van convidar la premsa a conèixer de primera mà els últims avenços en tecnologia agroalimentària. Es tracta de diversos camps de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) on s'experimenta amb nous fertilitzants per al panís i amb noves llavors tractades tecnològicament de panís i de soja, un cultiu, aquest últim, que s'està estudiant reintroduir a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.