Economia

El comitè de Covestro dubta dels motius del tancament

Els sindicats estudien recórrer a la via jurídica pel procés que ha seguit l'empresa per decidir tancar la planta de Vila-seca

Demanen conèixer les dades que avalen la falta de competitivitat

El comitè d'empresa de Covestro, l'antiga divisió química de Bayer, no es creu que la planta de producció d'MDI a Vila-seca que la companyia va anunciar divendres que tancarà a finals del 2017 no sigui competitiva. Els representants dels treballadors van tenir ahir una primera reunió amb els directius de l'empresa per tractar l'escenari obert amb la decisió feta pública la setmana passada, que suposarà, segons va detallar Covestro, la pèrdua de 120 llocs de treball. “Hem demanat poder veure les xifres que avalen la decisió presa”, va explicar ahir el president del comitè d'empresa, Ramon Viña.

De moment, però, els representants dels treballadors estan esperant que la central de Covestro a Alemanya autoritzi que se'ls faci entrega d'aquestes dades i mantenen els seus dubtes sobre la motivació real. “Creiem que és una decisió política. Fins fa quatre dies sempre havíem estat considerats la central més segura, més eficaç i competitiva de Bayer, érem la planta coixí quan les plantes a Alemanya ho necessitaven”, hi afegeix Viña.

Via jurídica

Davant d'aquesta situació, el comitè d'empresa està estudiant la possibilitat de dur la seva lluita per la via jurídica europea. “Hi ha un acord que obliga la companyia a obrir un període de consultes per a aquest tipus de decisions a escala europea, i ara aquest pas no s'ha produït”, va detallar el president del comitè, que estudia si seria viable obrir aquesta via per evitar el tancament de la planta.

Els treballadors tampoc tanquen la porta a la convocatòria de mobilitzacions, tot i que els sindicats alerten que com que es tracta d'una decisió que no es consumarà fins d'aquí a dos anys, corre el risc de provocar “un major desgast” de la plantilla.

Segons Viña, els treballadors de Covestro es troben en estat de “xoc” després de l'anunci del tancament fet divendres.

LA XIFRA

230
treballadors
són els que treballen a Covestro a Tarragona. Un centenar estan vinculats a la planta que es tancarà.

Una decisió que ha inquietat el territori

Covestro va justificar la decisió de tancar la planta a Vila-seca pels alts costos del subministrament de clor que necessita per produir MDI, un component important per a la fabricació d'escumes rígides de poliuretà. El seu anunci va provocar la inquietud tant d el'Ajuntament de Tarragona, que es va mostrar disposat a emprendre les accions necessàries per evitar el tancament, com de la confederació empresarial Cepta, que va demanar que s'obri una reflexió sobre els motius de la marxa de les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia