Empreses

La firma M2M Cloud Factory obrirà oficines a Munic i Boston el 2016

La firma ja disposa d'experiència per ser un referent en la connexió a la xarxa per permetre'n un control remot

A la indústria, la connexió M2M és cada vegada més important

Després d'haver-se establert al mercat del Regne Unit, amb oficina a Londres, M2M Cloud Factory, dedicada a Internet de les Coses, al primer trimestre del 2016 té previst estendre la seva xarxa, tot establint-se a Munic, Alemanya i Boston (EUA), amb la idea que el mercat exterior esdevingui el 90% del negoci en pocs anys.

Els bons resultats que està donant el mercat britànic, on ara mateix es materialitza el 50% del volum de negoci de l'empresa (500.000 euros) han tingut el seu pes en la decisió de superar noves fronteres dels mercats globals. Per escometre aquest projecte ambiciós, la companyia, que des del 2014 ha tancat dues rondes de finançament de 500.000 euros cada una, ara té entre mans una de dos milions d'euros, que pensa tancar a principis de l'any vinent. Cal fer esment, a més, que l'empresa va rebre l'any passat un milió d'euros a fons perdut del programa de la UE Horizon 2020.

Com diu el conseller delegat de l'empresa, Jaume Rey, “volem ser internacionals, i no esperarem que siguem líders aquí per anar a fora”. Un argument de pes per anar a fora és que la cultura empresarial a altres països és més propícia per al negoci: “a l'estranger, les possibilitats de fer negoci s'acceleren i, a més a més, aquí no està tan arrelada la cultura de contractar pimes per a projectes importants. Pel que sembla, estan més tranquils si contracten una gran marca.” S'ha de dir, però, que M2M Cloud Factory ha sabut aprofitar aquest aparent desavantatge, ja que ha sabut crear un ecosistema amb un conjunt de grans partners, integradors de sistemes: “Ja ens va prou bé el model de vendre a través d'integradors de sistemes com Ricoh, IBM, HP, SAP o Cellnex, que desenvolupen a mida la solució que vol el client i a nosaltres ens ofereix un efecte comercial multiplicador.”

Àrees de negoci.

M2M Cloud Factory elabora programari per connectar a la xarxa tota mena de màquines i processos i permetre'n el control remot. Fonamentalment, està avesada a tres mercats: la indústria, el sector hospitalari i els edificis intel·ligents. Competeix al mercat amb l'arma de l'experiència adquirida: “El que realment ens diferencia en un mercat en creixement com aquest és que sabem com ajudar els clients avui, no el 2020. Nosaltres ja tenim al currículum una dotzena de projectes, mentre altres parlen des de la teoria.” Efectivament, M2M Cloud Factory ja ha connectat a internet càmeres de televisió que segueixen de forma automàtica la pilota durant els partits; línies de fabricació, que són monitoritzades remotament o impressores industrials en què es fa pagament per ús, entre altres. Com diu Rey, “cada vegada hi ha més coses connectades a internet. S'ha començat amb allò més lleuger, però el cert és que a molts entorns professionals es requereix el control remot. A la indústria, la penetració de la 'Internet de les Coses és cada vegada més important, i en tasques com la telemetria i el telecontrol, estem ajudant les empreses a fer el salt des dels mètodes clàssics”.

Tot i que, paradoxalment, el nom de l'empresa al·ludeix al núvol com medi on dipositar les solucions, el cert és que la tendència actual és que “les empreses, que tenen molt clar que el control de dades és clau en el negoci, estan eliminant les solucions al núvol, on, en tot cas, es poden allotjar serveis col·laterals, no pas el rovell de l'ou de l'empresa, que s'estimen més tenir-lo a casa seva, al servidor”.

Afegeix que “hi ha la preocupació general sobre la inseguretat en el tràfec de les dades, quan han de passar d'un lloc al núvol. És inqüestionable que com menys connectada estigui l'empresa a l'exterior, redueix les amenaces”. Jaume Rey considera que “les empreses que tenen més necessitat de controlar els seus mitjans de producció, davant de possibles interferències de l'exterior, voldran treballar més a casa seva en lloc del núvol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.