Economia

Només el 32% de creueristes fan excursions a Tarragona

El 40% dels passatgers que aquest 2015 van arribar en vaixell al port de Tarragona van contractar excursions a Barcelona

Per a l'any que ve s'esperen 18 vaixells de creuer, amb 13.000 persones

Tres anys després de promocionar la ciutat com a destinació de creuers, el port de Tarragona tancarà aquest 2015 amb un bon balanç: hi han fet parada 11 vaixells, amb 11.600 creueristes, una xifra que, segons el president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, augmentarà l'any que ve, ja que per al 2016 ja tenen confirmada la visita de 18 vaixells de creuer, amb una previsió total de 13.000 passatgers.

Cada creuerista del port tarragoní s'ha gastat una mitjana de 62 euros, amb un impacte econòmic per a la ciutat d'uns 719.200 euros, segons Andreu. Del total de visitants d'aquest any, un 19% van contractar excursions i la resta van anar per lliure, segons un estudi que ahir va fer públic el president. I la majoria de les excursions, les van fer a fora de la ciutat que els va acollir: un 40% van anar a Barcelona, contra el 32% que van decidir visitar la ciutat de Tarragona; un 16% van optar pel monestir de Poblet i el seu entorn, i un 4%, per Port Aventura. La resta van visitar el celler Torres de Sant Sadurní d'Anoia (4%), Altafulla (3%) i Reus-Cambrils (2%). El president del port va reconèixer ahir les mancances que té el territori pel que fa a oferta per als creueristes: “El port està fent la feina perquè tenim el lideratge de portar els creuers, però en l'oferta turística i comercial s'hi han d'implicar altres agents; no es tracta només de portar vaixells de creuer, sinó que hem de ser capaços d'oferir-los un producte atractiu”, va dir.

Les dades són més positives per al territori quan es tracta dels passatgers que no van contractar excursions: el 96,5% es van quedar a Tarragona i el 3,1% van decidir anar a Barcelona.

Pel que fa a la nacionalitat, majoritàriament són anglesos (42%) i francesos (18%). I el 60% del total tenien més de 55 anys. Segons l'estudi de satisfacció, puntuen amb bona nota l'amabilitat de les persones que els van atendre, l'atractiu de les restes romanes i la neteja de la platja. Per contra, van lamentar els horaris comercials, l'atenció rebuda en anglès i la poca varietat de l'oferta comercial. Amb tot, la gran majoria van dir que l'estada al port havia complert les seves expectatives.

Més de 4 milions de benefici per al port tarragoní

El port tancarà l'any amb uns beneficis de 4,2 milions d'euros i amb un volum de 33 milions de tones, una xifra que suposa un creixement d'un 4,3% en tràfic marítim, segons va dir el president del port. Josep Andreu també va explicar alguns dels projectes amb vista al 2016, com ara la recerca de noves inversions per al moll de la Química, la ZAL (zona d'activitats logístiques) i la construcció d'una gran passarel·la que unirà el Balcó del Mediterrani amb el port i que també inclourà la remodelació del passeig marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia