Un gelat d'angula del Ter, un dels més cars del món
L'expert en gelats Hervé Corvitto, a través del responsable d'una empresa que captura angules a la desembocadura del Ter i de diversos cuiners de Girona, ha creat una fusió entre aquests dos productes, el gelat d'angules, que figura entre els més cars del món.
El gelat d'angules de Corvitto té un preu de 24,5 euros i se serveix al restaurant Es Portal de Pals acompanyat de carpaccio de carbassa, amanida d'escarola i fals caviar de sèsam. La idea de confeccionar aquest gelat sorgeix en el marc de les Jornades Gastronòmiques de l'Angula, que organitzen diferents establiments de la zona.
Hervé Corvitto va rebre un encàrrec d'un client per confeccionar un gelat d'angula del delta de l'Ebre i, en comentar-ho amb un dels principals pescadors d'angules de la desembocadura del Ter, Juli Carbó, que treballa en un espai de protecció mediambiental que forma part de la Xarxa Natura 2000, van concebre aquesta nova proposta. Corvitto detalla que la particularitat del producte és que, “contràriament al que passa habitualment, no s'associa al dolç”. “L'angula té un gust molt característic i una textura especial i la idea era repercutir les dues coses en el gelat”, assenyala el seu creador.