Espinaler factura tretze milions i preveu arribar a Amèrica del Nord
La firma Espinaler, que produeix vermut, conserves, salses, vins i patates, entre altres productes d'alimentació, ha tancat el 2015 amb una facturació superior als tretze milions d'euros i batent rècords en totes les línies de negoci. Ara preveu arribar aquest any al mercat nord-americà.
Espinaler, que aquest any celebra el 120è aniversari, ha elevat un 117 % les vendes del seu “embrionari” departament d'exportació, creat el 2014. Quant a la venda al major, l'augment ha arribat a un 64 %, i s'ha acostat als cinc milions d'euros. La línia de distribució de vins i destil·lats ha vorejat els 2,5 milions.
En la venda al detall el creixement ha estat el més moderat, amb una facturació d'uns sis milions d'euros, segons ha informat la companyia, que té la seva seu a Vilassar de Mar i una plantilla de vuitanta treballadors.
La facturació del grup Espinaler ha augmentat considerablement els últims anys, passant dels vuit milions del 2012 als 9,3 del 2013, als 11,8 del 2014 i, finalment, als 13,2 milions del passat exercici.
Espinaler té el seu origen en una petita taverna que es va obrir el 1896 a peu de platja al nucli de Vilassar de Mar i actualment està dirigida per la quarta i la cinquena generacions de la família Tàpias.
La firma, que disposa de més de tres-centes referències amb marca pròpia, va començar la seva expansió internacional el 2012, i el 2014 va inaugurar una taverna al centre de Tòquio.
L'any passat la marca també va arribar a Hong Kong gràcies al grup LeGouter, i aquest any vol començar la distribució dels seus productes al mercat nord-americà.